Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Στήριξη από τα καλά εταιρικά αποτελέσματα – Στο επίκεντρο Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς

ΧΑ: Στήριξη από τα καλά εταιρικά αποτελέσματα – Στο επίκεντρο Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς
Σημειώνεται πως ο γενικός δείκτης χθες έκλεισε πάνω από τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών
Σχετικά Άρθρα

Τα καλά αποτελέσματα που ανακοινώνονται συμβάλλουν στη βελτίωση της επενδυτικής ψυχολογίας και στην άνοδο της εγχώριας αγοράς, αλλά από την άλλη η γεωπολιτική ένταση ΗΠΑ -Κίνας και οι ανησυχίες για τη νομισματική πολιτική, επηρεάζουν τους επενδυτές.
Τα αποτελέσματα της Alpha Bank που ανακοινώθηκαν χθες μετά το κλείσιμο θα βρεθούν στο επίκεντρο με τους αναλυτές να σχολιάζουν πως ήταν ισχυρά, αλλά κοντά στις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Σήμερα πριν το άνοιγμα δημοσιεύει αποτελέσματα εξαμήνου η Τράπεζα Πειραιώς και αύριο ο ΟΤΕ.
Σήμερα επίσης πραγματοποιείται η γενική συνέλευση της ΔΕΗ προκειμένου να αποφασίσει την έναρξη προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών.
Σημειώνεται πως ο γενικός δείκτης χθες έκλεισε πάνω από τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα με την επενδυτική ψυχολογία να είναι επιφυλακτική λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων (ΗΠΑ-Κίνας) και τις ανησυχίες για τη νομισματική πολιτική.

Euroxx
Περιμένουμε πως τα ανώτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα θα συνεχίσουν να βελτιώνουν την επενδυτική ψυχολογία στην εγχώρια αγορά.

Beta
Τα καλά αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου από την Alpha Bank μπορούν να στηρίξουν τα επίπεδα και να δώσουν άλλη μία θετική συνεδρίαση.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση είναι ανοδική με τον Γενικό δείκτη να κλείνει στη χθεσινή συνεδρίαση πλησίον του εκθετικού ΚΜΟ 200 στις 866,85 μονάδες, σημεία στήριξης οι 840 και 815 μονάδες.
Σήμερα μετά τη λήξη της συνεδρίασης θα ανακοινώσει η Τράπεζα Πειραιώς τα αποτελέσματα 2ου τριμήνου.

Depolas
Ο ΓΔΧΑ συνέχισε ανοδικά κατά την χθεσινή συνεδρίαση με πρωταγωνιστή και πάλι τον τραπεζικό κλάδο.
Τα αποτελέσματα της Αλφα ήταν ικανοποιητικά με ανθεκτική κερδοφορία και σταθερή εξυγίανση του δανειακού χαρτοφυλακίου με τον δείκτη ΜΕΑ να υποχωρεί πλέον στο 8,2%.
Η πιστωτική επέκταση βοήθησε τα έσοδα από τόκους, ενώ η συνεισφορά των ΜΕΑ στα έσοδα αυτά υποχώρησε στο 11% από 30% το προηγούμενο έτος.
Η τράπεζα διαπραγματεύεται στο 0,39 της ενσώματης λογιστικής αξίας, γεγονός που δείχνει περιθώριο βελτίωσης καθώς η εκτιμώμενη απόδοση ιδίων κεφαλαίων αναμένεται να κινηθεί στο 10%.
Μετά την συνεδρίαση δημοσιεύει αποτελέσματα και η Πειραιώς.
Στο εξωτερικό, η επίσκεψη Πελόζι δεν επηρέασε τις αγορές σε αυτή την φάση.
Στα σημαντικότερα μάκρο της ημέρας ο δείκτης υπηρεσιών Ιουλίου (τελική) της S&P Global για Γερμανία, Γαλλία, Ευρωζώνη.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης