Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Στο επίκεντρο οι τράπεζες λόγω ισχυρών αποτελεσμάτων

ΧΑ: Στο επίκεντρο οι τράπεζες λόγω ισχυρών αποτελεσμάτων
Αύριο ανακοινώνει αποτελέσματα η Alpha Bank και την Τετάρτη η Τράπεζα Πειραιώς, επομένως ο κλάδος παραμένει στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα

Τα ανώτερα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν για το δεύτερο τρίμηνο η Eurobank και η Εθνική Τράπεζα στο κλείσιμο της συνεδρίασης της περασμένης Παρασκευής, αναμένεται να κρατήσει σε υψηλά επίπεδα το επενδυτικό ενδιαφέρον για τον κλάδο και να συμβάλει στην περαιτέρω ανάκαμψη της αγοράς, υποστηρίζουν οι αναλυτές.
Αύριο ανακοινώνει αποτελέσματα η Alpha Bank και την Τετάρτη η Τράπεζα Πειραιώς, επομένως ο κλάδος παραμένει στο επίκεντρο.
Από την άλλη κάποιες ανησυχίες για τη νομισματική πολιτική ενδέχεται να επηρεάσουν.

Eurobank Equities
Ένα πτωτικό άνοιγμα αναμένεται σήμερα καθώς οι επενδυτές ανησυχούν πως μπορεί να επανεμφανιστεί μία πιο αυστηρή νομισματική πολιτική.

Piraeus Securities
Για τη σημερινή συνεδρίαση, η αγορά θα εστιάσει στα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου που ανακοινώθηκαν από Εθνική και Eurobank, με το βλέμμα στην Alpha Bank, η οποία ανακοινώνει αύριο τα δικά της αποτελέσματα, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης και στην Πειραιώς, η οποία ανακοινώνει 3 Αυγούστου.

Optima Bank
Περιμένουμε πως οι διεθνείς αγορές και τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου θα δώσουν τον τόνο αυτήν την εβδομάδα.

Euroxx
Περιμένουμε τα τραπεζικά αποτελέσματα να συνεχίσουν να δίνουν τον τόνο και αυτή την εβδομάδα.

Beta
Τα ιδιαιτέρως ισχυρά αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου και η θετική αναθεώρηση των προοπτικών από την Εθνική και τη Eurobank αναμένεται να στηρίξουν το αγοραστικών ενδιαφέρον απλώνοντας την άνοδο και στις άλλες τράπεζες που θα ανακοινώσουν αυτήν την εβδομάδα αποτελέσματα.

Merit
Τεχνικά η βραχυπρόθεσμη τάση γύρισε θετική , με την επόμενη σημαντική αντίσταση να βρίσκεται στις 867 μονάδες, σημεία στήριξης οι 815 και 794 μονάδες.
Ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε τα μεγαλύτερα κέρδη (+4,7%) σε εβδομαδιαία βάση.

Depolas
Με κέρδη τελείωσε την Παρασκευή ο ΓΔΧΑ τόσο σε ημερήσιο όσο και σε εβδομαδιαίο επίπεδο ακολουθώντας τις διεθνείς αγορές.
Tα αποτελέσματα των ΕΤΕ και Eurobank ήταν θετικά σε επαναλαμβανόμενη ετήσια βάση με αύξηση στα οργανικά έσοδα και κέρδη καθώς και βελτίωση της ποιότητας του ενεργητικού με τους δείκτες ΜΕΑ να κινούνται πλέον στην ζώνη του 6%.
Παρόλο που οι προβλέψεις είναι δύσκολες σε αυτό το περιβάλλον το θετικό momentum στον κλάδο συνεχίζεται και ενδέχεται να επηρεάσει θετικά τον ΓΔΧΑ, ο οποίος απαιτεί καταλύτες για να μπορέσει να κινηθεί αρκετά υψηλότερα.
Εντός εβδομάδας θα έχουμε και τα αποτελέσματα των ΑΛΦΑ (Τρίτη μσ), ΠΕΙΡ (Τετάρτη μσ) και ΟΤΕ (Πέμπτη πσ).
Στα σημαντικότερα μακροοικονομικά της ημέρας περιλαμβάνονται οι δείκτες μεταποίησης S&P Global στον Ευρωπαϊκό Νότο, Γαλλία και ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης