Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Συνέχιση της ανοδικής αντίδρασης περιμένουν οι αναλυτές – Το βλέμμα στα ομόλογα

XA: Συνέχιση της ανοδικής αντίδρασης περιμένουν οι αναλυτές – Το βλέμμα στα ομόλογα
Η FED αύξησε τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης, που είναι η μεγαλύτερη αύξηση εδώ και 30 χρόνια, αλλά στις ΗΠΑ οι αγορές ενισχύθηκαν
Σχετικά Άρθρα

Τη διατήρηση της χθεσινής κίνησης περιμένουν οι αναλυτές για τη σημερινή συνεδρίαση μετά και τη χθεσινή απόφαση της ΕΚΤ και τη μείωση των αποδόσεων των ομολόγων.
Η FED αύξησε τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης, που είναι η μεγαλύτερη αύξηση εδώ και 30 χρόνια, αλλά στις ΗΠΑ οι αγορές ενισχύθηκαν.
Έτσι, το άνοιγμα του Χ.Α. αναμένεται ανοδικό καθώς και τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν ήπια ανοδικό ξεκίνημα, ενώ το βλέμμα των επενδυτών θα είναι στραμμένο στις αποδόσεις των ομολόγων.
Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί ο ΑΔΜΗΕ μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου.
Σημειώνεται πως σήμερα συνεδριάζει το Eurogroup και θα αποφασίσει την έξοδο της Ελλάδος από την εποπτεία αλλά με αστερίσκους για τις εκκρεμότητες.

Eurobank Equities
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα προϊδεάζουν για ένα ήπια ανοδικό άνοιγμα σήμερα, καθώς οι αγορές αφομοιώνουν την απόφαση της FED για τη μεγαλύτερη αύξηση επιτοκίων εδώ και σχεδόν 30 χρόνια και το σχέδιο της ΕΚΤ για ένα νέο εργαλείο για τη στήριξη των ευάλωτων χωρών.

Piraeus Securities
Θα αγοράζαμε τη μετοχή της Μυτιληναίος η οποία έχει υποαπόδοση πρόσφατα, παρά τις θετικές προοπτικές και το τρέχον περιβάλλον προκλήσεων.

Euroxx
Μετά τη χθεσινή απόφαση της ΕΚΤ και την πτώση των αποδόσεων των ομολόγων, αναμένουμε να συνεχιστεί το ανοδικό momentum.

Beta
Παρά τη χθεσινή αντίδραση οι βασικές ανησυχίες παραμένουν και γι΄αυτό περιμένουμε ότι οι επενδυτές θα έχουν επιφυλακτική συμπεριφορά στη σημερινή συνεδρίαση.
Κάποιες τοποθετήσεις σε συνέχεια της χθεσινής κίνησης ίσως ισορροπήσουν την εικόνα ενώ η τάση θα δοθεί από τις αγορές του εξωτερικού.

Merit
Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι πτωτική με τον εκθετικό ΚΜΟ στις 885,98 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 830 και 820 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 850 και 860 μονάδες.

Depolas
Δια χειρός ΕΚΤ, ΓΔΧΑ και Ευρώπη κινήθηκαν υψηλότερα μετά και την μερική αποκλιμάκωση των ομολογιακών αποδόσεων.
Στις ΗΠΑ, τελικά η αύξηση επιτοκίων διαμορφώθηκε στις 75μβ με τις εκτιμήσεις να συγκλίνουν ότι τα αμερικανικά επιτόκια ενδέχεται να βρεθούν στο 3,4% μέχρι το τέλος του έτους.
Ήτοι, η μεταβλητότητα αναμένεται να παραμείνει αυξημένη σε ομόλογα και μετοχές για το ορατό μέλλον.
Η χθεσινή ανοδική αντίδραση του ΓΔΧΑ πιθανότατα να συνεχιστεί στην ίδια πλεύση με τους βασικούς διεθνείς μετοχικούς δείκτες, αλλά θα είναι εύθραυστη καθώς η συνολική εικόνα δεν έχει ουσιαστικά διαφοροποιηθεί.
Ο ΑΔΜΗΕ εμφάνισε αυξημένα έσοδα στο Α΄ τρίμηνο στα 70,3εκ ευρώ (3,5%), αλλά και χαμηλότερα κέρδη προ φόρων κατά 23,1% στα 16,2εκ ευρώ κυρίως λόγω αυξημένων αποσβέσεων και υψηλότερου χρηματοοικονομικού κόστους.
Η σημερινή μακροοικονομική ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το εγχώριο ποσοστό ανεργίας Α΄ τριμήνου και τα στοιχεία από αγορά εργασίας (εβδομαδιαία) και αγορά κατοικίας στις ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης