Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αυτές τις γενικές συνελεύσεις των εισηγμένων εταιριών δεν πρέπει να χάσεις! - Τι αποφάσεις θα λάβουν;

Αυτές τις γενικές συνελεύσεις των εισηγμένων εταιριών δεν πρέπει να χάσεις! - Τι αποφάσεις θα λάβουν;

Σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο οι μέτοχοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την πορεία του εξαμήνου αλλά και πώς επηρεάζει ο πληθωρισμός τα κόστη και τα κέρδη

Είναι εποχή γενικών συνελεύσεων, αν και πλέον οι εισηγμένες έχουν μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο και δεν «στριμώχνονται» στις τελευταίες μέρες του Ιουνίου.
Ωστόσο, αρκετές γενικές συνελεύσεις έχουν προγραμματιστεί μέχρι το τέλος του μήνα και είναι μία πολύ καλή ευκαιρία οι επενδυτές να μάθουν από κοντά τις εξελίξεις σε μία ιδιαιτέρως κρίσιμη χρονική συγκυρία.
Από τη μία υπάρχει πλέον ελευθερία και όχι περιοριστικά μέτρα και οι συνελεύσεις, οι περισσότερες, γίνονται στα γραφεία των εταιρειών και επιτρέπεται η παρουσία μετόχων.
Από την άλλη, λόγω του υψηλού πληθωρισμού και της πίεσης που δέχονται τα περιθώρια κέρδους πολλών εταιρειών, η ενημέρωση από τις διοικήσεις κρίνεται αρκετά κρίσιμη.
Οι επενδυτές επομένως εκτός από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, όπου υπάρχουν πολλά που μπορούν να μάθουν, έχουν μία καλή ευκαιρία να ενημερωθούν ή να ζητήσουν ενημέρωση για την πορεία του εξαμήνου, τις επιπτώσεις του πολέμου στη ζήτηση, στην επάρκεια αγαθών, στα κόστη κ.α.
Επίσης, οι μέτοχοι θα κληθούν να αποφασίσουν πόσα θα πάρουν οι διοικήσεις φέτος και πόσα πήραν πέρυσι. Μία καλή ευκαιρία επομένως να γνωρίζουν πόσο πληρώνονται και τι παράγουν. Να κάνουν τη σύγκριση αν τα χρήματα που παίρνουν τα αξίζουν ή όχι.
Πολλές εισηγμένες αποφασίζουν αγορές ιδίων μετοχών και επίσης διανομές μερισμάτων.

Σημαντικά θέματα

Κάποιες όμως έχουν και άλλα θέματα, επίσης σημαντικά.

Στις 16 Ιουνίου η Ικτίνος αποφασίζει για αγορά ιδίων μετοχών και η Μοτοδυναμική μεταξύ άλλων για ιδίων μετοχών και stock option για στελέχη της Lion Rental.
Στις 17 Ιουνίου το Ιατρικό Αθηνών αποφασίζει για επιστροφή κεφαλαίου 0,07 ευρώ και η Fourlis για μέρισμα.
Στις 22 Ιουνίου η Τέρνα Ενεργειακή αποφασίζει για μέρισμα, αλλά οι επενδυτές θα έχουν μία καλή ευκαιρία να ρωτήσουν για τις συζητήσεις που γίνονται περί πώλησης.
Στις 23 Ιουνίου είναι η γενική συνέλευση της Άβαξ και οι μέτοχοι μπορούν να μάθουν για την πώληση της Volterra, αλλά και πως εξελίσσονται οι τιμές των πρώτων υλών και αν τα έργα έχουν κέρδος.
Στις 24 Ιουνίου είναι η Γενική Συνέλευση της Μπήτρος και είναι μία καλή ευκαιρία να μάθουν οι επενδυτές τι γίνεται με τη συμφωνία αναδιάρθρωσης.
Στις 27 Ιουνίου η Medicon αποφασίζει για προμέρισμα 2022 και δωρεάν μετοχές αλλά οι μέτοχοι θα εξουσιοδοτήσουν τη διοίκηση για να πάρει τις τελικές αποφάσεις.
Την ίδια μέρα είναι και η Γενική Συνέλευση της Κέκροψ όπου η διοίκηση θα πρέπει να κληθεί να ενημερώσει για το μέλλον της εταιρείας μετά την απόφαση για τα Τουρκοβούνια.
Στις 29 Ιουνίου οι μέτοχοι της Intrakat μπορούν να ενημερωθούν για τα σχέδια σε ΑΠΕ, αλλά και τιμές πρώτων υλών.
Η Κορδέλλου επίσης αποφασίζει αν θα δώσει μέρισμα και πόσο.
Στις 30 Ιουνίου είναι η Γενική Συνέλευση της Motor Oil, αλλά η διοίκηση έχει κάνει ενημέρωση για την πορεία των αποτελεσμάτων αλλά και την πρόσφατη συμφωνία με την Ελλάκτωρ.
Οι Ευρωσύμβουλοι αποφασίζουν για αύξηση με τη διοίκηση να προτείνει ότι δε χρειάζεται αλλά πολλούς επενδυτές να περιμένουν είσοδο Αμερικανού επενδυτή.
Ευκαιρία να μάθουν.
Την ίδια μέρα έχει γενική συνέλευση η Lavipharm, όπου έχει ωραία θέματα η ατζέντα και ίσως η διοίκηση θέλει να δώσει λεπτομέρειες αν σχεδιάζει και άλλες κινήσεις που μελλοντικά θα την έβγαζαν από την επιτήρηση.
Η Έλαστρον αποφασίζει για το δυνατό της μέρισμα και η SATO έχει θέμα να λάβει μέτρα για βελτίωση ρευστότητας, αλλά οι επενδυτές θα ήθελαν να μάθουν και τι θα γίνει με το μέλλον της στο Χρηματιστήριο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης