Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Συνέχιση των πιέσεων περιμένουν οι αναλυτές – ΔΕΗ και Άβαξ στο επίκεντρο

XA: Συνέχιση των πιέσεων περιμένουν οι αναλυτές – ΔΕΗ και Άβαξ στο επίκεντρο
Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν οι μετοχές των ΔΕΗ και Άβαξ μετά το κλείσιμο της συμφωνίας εξαγοράς της Volterra με τίμημα που αντιστοιχεί σε εταιρική αξία 133 εκατ. ευρώ
Σχετικά Άρθρα

Οι αποφάσεις της ΕΚΤ, αναμένεται να συνεχίσουν να επηρεάζουν τις αγορές και για σήμερα οι αναλυτές σημειώνουν πως περιμένουν συνέχιση των πιέσεων.
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν ήπια πτωτικό άνοιγμα, ενώ ο Γενικός Δείκτης υπενθυμίζεται πως χθες έκλεισε κάτω από τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών.
Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν οι μετοχές των ΔΕΗ και Άβαξ μετά το κλείσιμο της συμφωνίας εξαγοράς της Volterra με τίμημα που αντιστοιχεί σε εταιρική αξία 133 εκατ. ευρώ.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε αρνητικό άνοιγμα καθώς η αύξηση του πληθωρισμού και η πολιτική σύσφιξης συνεχίζουν να δημιουργούν ανησυχίες και να επηρεάζουν τη διάθεση για ρίσκο.

Piraeus Securities
Περιμένουμε η αγορά να συνεχίσει χαμηλότερα στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας λόγω της επίδρασης που θα έχουν τα υψηλότερα επιτόκια στις αποτιμήσεις.
Σε αυτό το αβέβαιο περιβάλλον θα αγοράζαμε ΟΠΑΠ που προσφέρει μερισματική απόδοση περίπου 11%.

Euroxx
Περιμένουμε μεταβλητότητα και η πίεση να συνεχιστεί μετά τις χθεσινές αποφάσεις της ΕΚΤ.

Beta
Ακόμα ένα σημαντικό μάκρο ανακοινώνεται σήμερα: Ο πληθωρισμός Μαΐου στις ΗΠΑ με τις μέσες εκτιμήσεις να περιμένουν 8,2%.
Οι επενδυτές θα τηρήσουν επιφυλακτική στάση ενόψει των ανακοινώσεων και θα αντιδράσουν μετά την ανακοίνωση. 

Merit
Ο ΓΔ υποχώρησε κάτω από τον εκθετικό ΚΜΟ στις 887,34 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 880 και 870 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 900 και 910 μονάδες.

Depolas
Στο κόκκινο βρέθηκαν χθες Ευρώπη και ΗΠΑ, ενώ χαμηλότερα αλλά χωρίς νεύρο κινήθηκε και ο ΓΔΧΑ.
Η συνεδρίαση της ΕΚΤ αποκάλυψε το δρόμο αύξησης των επιτοκίων στην Ευρωζώνη κατά 25μβ τον Ιούλιο και πιθανότατα 50μβ τον Σεπτέμβριο εφόσον δεν έχει αποκλιμακωθεί σημαντικά ο πληθωρισμός, πράγμα μάλλον δύσκολο.
Το σκηνικό που διαμορφώνεται οδήγησε την ελληνική 10ετία σε νέα αύξηση (4,1%), όπως και όλες τις Ευρωπαϊκές κρατικές αποδόσεις με 1η σε άνοδο την Ιταλία.
Παράλληλα, τα στοιχεία από τον πληθωρισμό Μαΐου στις ΗΠΑ ανακοινώνονται σήμερα και ενδέχεται να επηρεάσουν την επιθετικότητα της FED στην επόμενη συνεδρίαση της 15ης Ιουνίου.
Σε αυτό το πλαίσιο, στενεύουν τα ανοδικά περιθώρια του ΓΔΧΑ. Σήμερα, επιπλέον, δημοσιεύεται και η εγχώρια βιομηχανική παραγωγή Απριλίου.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης