Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Τα αποτελέσματα στο επίκεντρο – Σταθεροποιητικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές

XA: Τα αποτελέσματα στο επίκεντρο – Σταθεροποιητικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές
Τα αποτελέσματα της Alpha Bank κρίνονται θετικά και ανώτερα των εκτιμήσεων, ενώ η τελική γραμμή της ΔΕΗ απογοήτευσε, αλλά η διοίκηση διατήρησε το στόχο για τα EBITDA στο σύνολο της χρήσης
Σχετικά Άρθρα

Τάση από τις αγορές του εξωτερικού θα συνεχίσει να λαμβάνει το ελληνικό χρηματιστήριο, με τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται να διαμορφώνουν την τάση.
Το σενάριο της συσσώρευσης προκρίνεται για σήμερα με διατήρηση ωστόσο των επιλεκτικών τοποθετήσεων.
Σημειώνεται πως χθες για πρώτη φορά ο γενικός δείκτης έκλεισε οριακά υψηλότερα από τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών που καθορίζει τη μακροπρόθεσμη τάση.
Τα αποτελέσματα της Alpha Bank κρίνονται θετικά και ανώτερα των εκτιμήσεων, ενώ η τελική γραμμή της ΔΕΗ απογοήτευσε, αλλά η διοίκηση διατήρησε το στόχο για τα EBITDA στο σύνολο της χρήσης.
Η διοίκηση ανέφερε στην τηλεδιάσκεψη πως από τα μέτρα της κυβέρνησης και τον έκτακτο φόρο αναμένει επιβάρυνση περίπου 200 εκατ. ευρώ.
Σήμερα μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης δημοσιεύει αποτελέσματα η Εθνική Τράπεζα.

Eurobank Equities
Περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει σήμερα, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τους κινδύνους για τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη.

Euroxx
Εφόσον οι κίνδυνοι ύφεσης παραμένουν υπό έλεγχο, πιστεύουμε πως οι μετοχές προσφέρουν ανοδικό περιθώριο.
Τα εταιρικά αποτελέσματα θα είναι στο επίκεντρο.

Βeta
Τα αποτελέσματα θα είναι στο επίκεντρο και θα δημιουργήσουν χώρο για αγοραστικό ενδιαφέρον, καθώς είναι ανώτερα των εκτιμήσεων.
Περιμένουμε επίσης πως οι ροές λόγω της αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI θα αρχίσουν να επηρεάζουν τον όγκο της αγοράς.

Merit
Ο ΓΔ ξεπέρασε για 1η μέρα τον εκθετικό ΚΜΟ 200 στις 886,66 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 870 και 860 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 890 και 900 μονάδες.
Η Εθνική Τράπεζα Ελλάδος θα δημοσιεύσει σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα του 1ου τριμήνου.

Depolas
Νέα άνοδο κατέγραψε χθες ο ΓΔΧΑ, ενώ κέρδη είδαν και οι μετοχικοί δείκτες σε Ευρώπη και ΗΠΑ σε μια προσπάθεια επαναξιολόγησης των αποτιμήσεων μετά από θετικά αμερικανικά μάκρο για την προσωπική κατανάλωση, αλλά και καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα από την κινεζική Alibaba.
Εντός της χώρας, στο επίκεντρο βρίσκονται τα εταιρικά αποτελέσματα με την ΑΛΦΑ να εμφανίζει ένα καλό Α΄ τρίμηνο με καθαρά προσαρμοσμένα κέρδη στα 134 εκ ευρώ με δείκτη ΜΕΑ στο 12,2% και καθαρή πιστωτική επέκταση στο 1 δισ. Ευρώ.
Από την άλλη, μειωμένη κατά 25% εμφανίστηκε η λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) της ΔΕΗ στα 170εκ ευρώ ενώ ταμειακές πιέσεις λόγω κεφαλαίου κίνησης οδήγησαν σε μικρή αύξηση του καθαρού δανεισμού στα 2,13δισ ευρώ παρόλο που εισέπραξε το αντίτιμο για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ.
Η έκταση της τρέχουσας ανοδικής αντίδρασης είναι δύσκολο να προβλεφθεί, αλλά οι εκτιμήσεις μας θα παραμείνουν συντηρητικές σε αυτή τη φάση.
Στα σημαντικότερα μάκρο της ημέρας περιλαμβάνονται τα αποθέματα χονδρικής, η προσωπική κατανάλωση και το προσωπικό εισόδημα Απριλίου στις ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης