Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πάει για αλλαγή κλίματος με αύξηση των πρωταγωνιστών

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πάει για αλλαγή κλίματος με αύξηση των πρωταγωνιστών
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Δυνατό το κλείσιμο της αγοράς και με υπέρβαση του κινητού των 200 ημερών έστω και οριακά. Η βελτίωση του κλίματος στο εξωτερικό έδωσε ώθηση στο ελληνικό χρηματιστήριο. Από το ξεκίνημα ήταν ανοδική η συνεδρίαση, αλλά προς το τέλος λόγω και της ενίσχυσης της ανόδου σε Ευρώπη και μετά στις ΗΠΑ, έστειλε το Γενικό Δείκτη κοντά στις 890 μονάδες. Βελτιώθηκαν οι συναλλαγές προς το τέλος και είδαμε διάχυση της ανόδου, αλλά όχι πολλά πράγματα.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ: Μέχρι στιγμής από τις τηλεδιασκέψεις έχουμε ακούσει πως το αλουμίνιο είναι δυσεύρετο, πως υπάρχουν ελλείψεις σε κωδικούς λιανικής όπως για παράδειγμα στην ΙΚΕΑ, αλλά υπάρχουν και δυσκολίες εφοδιασμού σε προϊόντα τεχνολογίας. Επίσης υπάρχουν ελλείψεις σε φωτοβολταϊκά πάνελ. Συνολικά η εφοδιαστική αλυσίδα έχει θέματα. Πάνω-κάτω είναι γνωστά, αλλά πλέον τα ακούμε καθημερινά από διοικήσεις εισηγμένων. Να μην προσθέσουμε σε αυτά προϊόντα που σχετίζονται με τρόφιμα όπως άλευρα, ηλιέλαιο κτλ.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Για πολλούς μήνες παίζει κάτω από τα 10 ευρώ και όποτε τα ξεπερνάει δεν πάει και πολύ μακριά. Κάπου 14 μήνες είναι αυτή η συσσώρευση. Σήμερα ήταν έντονη η φημολογία ότι κλείνει το deal της πώλησης της Τέρνα Ενεργειακής και η μετοχή πήγε στο +4,21% και στα 9,90 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Eurobank με άνοδο 5,15% και ξανά πάνω από το 1 ευρώ λόγω των πολύ ισχυρών αποτελεσμάτων. Ακολούθησαν Πειραιώς και Alpha Bank με άνοδο άνω του 3% και υστέρησε λίγο η Εθνική που έκλεισε με οριακή άνοδο.

LAMDA: Το γράφημα είναι εδώ και καιρό πλαγιοκαθοδικό. Εκεί στα 5,50 ευρώ επιβεβαίωσε και πάλι τη στήριξη και έβγαλε δυνατή αντίδραση. Θα μπορούσε αν ξεπεράσει τα τρέχοντα επίπεδα να πάει και μέχρι τα 6,60 ευρώ που είναι η πάνω μεριά του καναλιού. Στα 6,35 ευρώ σήμερα και στο +2,01%.

ΑΔΜΗΕ: Πώς και το έπαθε και ενισχύθηκε 3,93%;

MOTOR OIL (απάντηση): Η μετοχή είναι κάτω από εκεί που ήταν προ πανδημίας και έχει ανακάμψει και η ζήτηση και τα περιθώρια. Η στήλη θέλει να δει να κλείνει το χάσμα που άφησε τον Φεβρουάριο του 2020 εκεί πέριξ των 18,50 ευρώ.

AUTOHELLAS: Είχε πιεστεί σημαντικά το προηγούμενο διάστημα και έδωσε αντίδραση 4,39%.

ΕΛΤΟΝ: Με δυνατό όγκο προχθές, καλή άνοδο χθες και πέταγμα για υψηλότερα επίπεδα σήμερα πάλι με δυνατό όγκο. Στη γενική συνέλευση έγινε αναφορά για διπλασιασμό κερδών στο πρώτο τρίμηνο. Εξαιρετική η χρήση 2021 και δίνει μονοψήφιο P/Ε στη μετοχή. Τα καθαρά κέρδη θυμίζουμε ήταν στα 8,4 εκατ. ευρώ και τα ίδια κεφάλαια στα 58,8 εκατ. ευρώ. Παίζει δηλαδή και με χαμηλό p/bv. Και εδώ βέβαια γνωστή η κίνηση εδώ και μήνες. Πάει, όταν πάει, μέχρι τα 2 ευρώ, αλλά συνήθως πάει στα 1,90 ευρώ και μετά γυρίζει στα 1,70 ευρώ. Σίγουρο μεροκαματάκι, αλλά εδώ έχουν πάει πάνω άλλες κι άλλες. Αυτή η το αξίζει, αλλά… Για την ιστορία, Έλληνας θεσμικός πουλούσε σήμερα.. Μάλλον βρίσκει τις τράπεζες πιο φθηνές.

ΚΕΚΡΟΨ: Έβγαλε αντίδραση και ενισχύθηκε 13,20% με όγκο 60 χιλ. τεμάχια.

FRIGOGLASS: Με άνοδο 8,51% και κλείσιμο στο υψηλό της ημέρας.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Έβγαλε και αυτή αντίδραση και ξεπέρασε τα 0,50 ευρώ με όγκο κοντά στις 40 χιλ. τεμάχια.

MOYZAKHΣ: Στα 0,60 ευρώ και στο +3,45% με όγκο 10 χιλ. τεμάχια, αλλά και τους αγοραστές στο κλείσιμο να ζητάνε 44 χιλ. τεμάχια. 

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης