Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Golden Boy o CEO Γ. Κοντόπουλος της EXAE, με bonus στο 75% των αποδοχών και σύμβαση… Μητροπολίτη

Golden Boy o CEO Γ. Κοντόπουλος της EXAE, με bonus στο 75% των αποδοχών και σύμβαση… Μητροπολίτη

Οι εργαζόμενοι που θα λάβουν ειδοποίηση για απόλυση με τετράμηνη προειδοποίηση θα εισπράττουν ως αποζημίωση 6 μισθούς αντί για 12 και.. bonus ένα μισθό

Σχετικά Άρθρα

Τα golden boys της διοίκησης του Χρηματιστηρίου Αθηνών ανοίγουν χαραμάδα αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις του προσωπικού ενώ θέτουν σε τροχιά απογείωσης τις δικές τους αμοιβές με την έγκριση του 13 θέματος από τη γενική συνέλευση των μετόχων με μία λακωνική ενημέρωση.
Με το 13ο θέμα η διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών αιτείται την «έγκριση αναθεώρησης της Πολιτικής Αποδοχών σύμφωνα με τα άρθρα 110 και 111 του Ν. 4548/2018» από τους μετόχους.
Η φράση που θυμίζει «ριφιφί» είναι η προσθήκη της λέξης ''αναθεώρηση'' που για τους μετόχους που καλούνται να την υπερψηφίσουν ή να την καταψηφίσουν δεν λέει τίποτα απολύτως καθώς η ολοκλήρωση του αιτήματος συμπληρώνεται με την πολιτική αποδοχών σύμφωνα με τα άρθρα 110 και 111 του Ν.4548/2018.
Πρόκειται για πάγια τακτική των διοικήσεων εισηγμένων εταιρειών να ζητούν την έγκριση των αμοιβών των μελών των διοικητικών συμβουλίου από τις γενικές συνελεύσεις των μετοχών που να σημειωθεί εγκρίνονται από την πλειοψηφία των μετόχων.

Στην πρίζα

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ κ Γιάννος Κοντόπουλος μετά την αποχώρηση του Σωκράτη Λαζαρίδη μετά από 12 χρόνια στο τιμόνι της εταιρείας καλείται να βάλει τη ..δική του σφραγίδα αρχικά στα διοικητικά πράγματα τη εταιρείας , όμως βάζει στην …πρίζα τους 240 εργαζόμενους λόγω της αναθεώρησης του σχεδίου Πολιτικής Αποδοχών.
Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι του Χρηματιστηρίου Αθηνών παρότι θέλουν «ομαδικό παιχνίδι» οι διοικήσεις του Χ.Α. παίζουν με «ολιγομελή σχήματα» ενώ η μεγάλη ομάδα περιμένει στον» πάγκο»
Ο Γιάννος Κοντόπουλος με μακρά και επιτυχημένη διεθνή εμπειρία στις παγκόσμιες κεφαλαιαγορές με προϋπηρεσία στη UBS στη Merrill Lynch, με τα πρώτα του βήματα στην καριέρα του τα έκανε στη Wall Street από την Salomon Brothers ήρθε η στιγμή να αναλάβει μία εταιρεία να την οδηγήσει σε πιο …μακριά
Πάντως οι εργαζόμενοι του Ομίλου της ΕΧΑΕ μετά την αποχώρηση των τραπεζών από τη μετοχική σύνθεση της εταιρείας διαπιστώνουν ότι στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΧΑΕ μετέχουν Funds με ποσοστά στα επίπεδα του 5%,

Μηχανή αμοιβών … υψηλόβαθμων στελεχών

Ο νυν διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ παρότι ασκούσε κριτική στις διοικήσεις των εταιρειών όταν τοποθετούσε επενδυτικά κεφάλαια σήμερα βρίσκεται στην απέναντι όχθη χωρίς όμως η εταιρεία να διαθέτει βασικό επενδυτή με ποσοστό άνω του 10% έτσι ώστε η παρουσία του στη γενική συνέλευση να δίνει τον τόνο στη κριτική για τα πεπραγμένα της διοίκησης.
Ο Γιάννος Κοντόπουλος με την αναθεώρησης της Πολιτικής Αποδοχών ζητάει ως Bonus δηλαδή οι μεταβλητές αποδοχές του να φτάνουν το 75% των σταθερών αποδοχών.
Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι που θα λάβουν ειδοποίηση για απόλυση με τετράμηνη προειδοποίηση θα εισπράττουν ως αποζημίωση 6 μισθούς αντί για 12 ενώ οι «καλοί» εργαζόμενοι θα έχουν λαμβάνουν επιπλέον αμοιβή.
Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου μετά την αποχώρηση τους θα έχουν στάνταρ αποδοχές 24 μισθών με επιπρόσθετη ιατροφαρμακευτική κάλυψη για τα επόμενα 2 χρόνια ενώ θα συμμετέχουν κι αυτοί με τη σειρά τους στις μεταβλητές αποδοχές στα επίπεδα του 75%.
Παράδειγμα ετήσια σταθερή αμοιβή 100.000 θα μπορεί να εγκριθεί το ποσό των 75.000 ευρώ.

Με σύμβαση αορίστου χρόνου σαν Μητροπολίτης

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ , σε ρόλο «Μητροπολίτη» αφού έχει εξασφαλίσει σύμβαση αορίστου χρόνου στη θέση του CEO στην οποία έχει συμπληρώσει μόλις δύο μήνες θέλει να εξασφαλίσει την έγκριση της γενικής συνέλευσης για την είσπραξη Bonus για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι το έμπειρο στέλεχος Αλέξης Πιλάβιος που συμμετέχει ως αντιπρόεδρος και μη εκτελεστικό μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΧΑΕ δεν έβαλε «φρένο» στις επιδιώξεις του αφού ρίχνει δίχτυα για «χρυσές αμοιβές» για τα υψηλά κλιμάκια της ηγεσίας ενώ οι εργαζόμενοι έχοντας την απόλυση στα χέρια θα προσδοκούν κατά την έξοδο να βαθμολογηθούν με «Λιαν καλώς» για να πάρουν έναν μισθό παραπάνω.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης