Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Τάση από το εξωτερικό – Τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο

ΧΑ: Τάση από το εξωτερικό – Τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο
Τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται αναμένεται να βάλουν συγκεκριμένες μετοχές στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα

Η πορεία των αγορών του εξωτερικού αναμένεται να επηρεάσει την πορεία της εγχώριας αγοράς, με τους αναλυτές να περιμένουν τάσεις συσσώρευσης για σήμερα και με περιορισμένες συναλλαγές λόγω του Ορθόδοξου Πάσχα.
Τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται αναμένεται να βάλουν συγκεκριμένες μετοχές στο επίκεντρο.
Μεταξύ αυτών ο ΑΔΜΗΕ που ανακοίνωσε αποτελέσματα λίγο χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Το Πλαίσιο ανακοινώνει σήμερα αποτελέσματα χρήσης 2021 πριν το άνοιγμα της αγοράς και η Entersoft ανακοινώνει μετά το κλείσιμο αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών διατηρώντας το βλέμμα της στις διεθνείς εξελίξεις.

Eurobank Equities
Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν με απώλειες σήμερα, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για στασιμοπληθωρισμό και επαναξιολογούν τα περιουσιακά στοιχεία με κίνδυνο ενόψει και τις πιο σφικτής νομισματικής πολιτικής.

Optima Bank
Περιμένουμε πως η μεταβλητότητα θα διατηρηθεί στην ελληνική αγορά ενώ η αξιολόγηση του οίκου S&P για την ελληνική οικονομία στις 22 Απριλίου θα δώσει τον τόνο αυτήν την εβδομάδα.

Beta

Περιμένουμε η αγορά να κινηθεί με τάσεις συσσώρευσης, με χαμηλούς όγκους συναλλαγών και επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον.
Ο κατασκευαστικός και ο ενεργειακός κλάδος θα βρεθούν στο επίκεντρο.

Merit
H μεσοπρόθεσμη τάση του ΓΔ είναι ανοδική προς το παρόν, καθώς συνεχίζει να κινείται υψηλότερα από τον εκθετικό ΚΜΟ 200 στις 887,20 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 900 και 890 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 930 και 940 μονάδες.
H Entersoft θα ανακοινώσει σήμερα τα αποτελέσματα 1ου τριμήνου.

Depolas
Με ελεγχόμενες απώλειες έκλεισε ο ΓΔΧΑ πριν τις αργίες του καθολικού Πάσχα, ενώ σε θετικό έδαφος κινήθηκαν οι Ευρωπαϊκές αγορές.
Οι μετοχικοί δείκτες στις ΗΠΑ έκλεισαν σταθεροποιητικά, ενώ με αρνητικά πρόσημα διαπραγματεύονται σήμερα το πρωί οι κινεζικοί δείκτες.
Στο εσωτερικό, αλλά και στο εξωτερικό συνεχίζονται οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων Δ΄ τριμήνου 2021 και Α΄ τριμήνου 2022 αντίστοιχα.
Για τον ΓΔΧΑ αναμένουμε σχετικά συρρικνωμένη μεταβλητότητα εν μέσω χαμηλότερου όγκου συναλλαγών πιθανότατα με το πρώτο επίπεδο σημαντικό επίπεδο στήριξης να εντοπίζεται στην περιοχή των 880 μονάδων.
Ο εγχώριος τραπεζικός δείκτης διατηρεί τα επίπεδα τιμών καθώς κυριαρχεί η εκτίμηση ότι η ΕΤΕ θα εισέλθει αυτή τη φορά στον δείκτη 
MSCIStandardGreeceIndex.
Λίγα είναι σήμερα τα προς ανακοίνωση μάκρο με σημαντικότερα τα στοιχεία της αγοράς κατοικίας των ΗΠΑ.  
Ωστόσο, βαρύτητα θα δοθεί και στα αποτελέσματα μεγάλων εισηγμένων των ΗΠΑ όπως 
JnJ, ΙΒΜ και Netflix.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης