Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Θετικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές – Μερίσματα και αποτελέσματα στο επίκεντρο

ΧΑ: Θετικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές – Μερίσματα και αποτελέσματα στο επίκεντρο
Σήμερα έχουν προγραμματίσει τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών ο ΟΛΘ, η Aegean, η ΕΧΑΕ, η Epsilon Net και η BriQ
Σχετικά Άρθρα

Αν και οι γεωπολιτικές και οικονομικές ανησυχίες διατηρούνται, δεν αποκλείεται μία συνέχιση της χθεσινής ανοδικής κίνησης σύμφωνα με τους αναλυτές, λόγω του καλού κλίματος που επικρατεί στις τελευταίες συνεδριάσεις στις αγορές της Ευρώπης.
Τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται είναι θετικά και τα μερίσματα επίσης πολύ καλά και προσφέρουν υψηλές μερισματικές αποδόσεις.
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μία στήριξη για την αγορά, αλλά από την άλλη η αβεβαιότητα για τα μελλοντικά κέρδη κυριαρχεί και κανείς δεν γνωρίζει πως θα εξελιχθούν λόγω του πολέμου.
Χθες ανακοίνωσε η ΕΧΑΕ καλά αποτελέσματα και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ενώ θα δώσει μέρισμα 0,15 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε μικτή μερισματική απόδοση 4,1%.
Επίσης υψηλό μέρισμα 1,50 ευρώ ανά μετοχή ανακοίνωσε και ο ΟΛΘ που αντιστοιχεί σε απόδοση περίπου 6%.
Σημειώνεται πως σήμερα έχουν προγραμματίσει τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών ο ΟΛΘ, η Aegean, η ΕΧΑΕ, η Epsilon Net και η BriQ.

Eurobank Equities
Περιμένουμε θετικό άνοιγμα σήμερα καθώς οι ευρωπαϊκές αγορές διατηρούν την αισιοδοξία τους στις τελευταίες συνεδριάσεις.

Euroxx
Περιμένουμε η μεταβλητότητα να συνεχιστεί λόγω των σημαντικών γεωπολιτικών και οικονομικών αβεβαιοτήτων.

Piraeus Securities
Η αγορά θα μπορούσε να επεκτείνει τα κέρδη της σήμερα, με τους επενδυτές ωστόσο να παρακολουθούν πιο στενά τις εξελίξεις στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων Ρωσίας-Ουκρανίας.

Beta
Μία συνέχεια της χθεσινής ανόδου αναμένεται σήμερα, λόγω της υποχώρησης ης γεωπολιτικής έντασης και των καλών αποτελεσμάτων χρήσης 2021 που ανακοινώνονται.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση παραμένει πτωτική (bearmarket), με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών στις 885,39 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 850 και 840 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 870 και 880 μονάδες.

Depolas
Οι αγορές προσπαθούν να ισορροπήσουν με γνώμονα την επιβράδυνση της οικονομίας ή την ύφεση ως αποτέλεσμα των γεωπολιτικών επιπτώσεων και της αύξησης των επιτοκίων.
Ήτοι οι ταλαντώσεις στις αγορές αναμένεται να συνεχιστούν χωρίς ξεκάθαρη τάση στην παρούσα φάση με το range trading να αποτελεί ενδεχομένως την καλύτερη στρατηγική.
Συνεχίζονται οι δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων Δ΄ τριμήνου με την ΕΧΑΕ να καταγράφει υπερδιπλάσια καθαρά κέρδη για το 2021 στα 8,20εκ ευρώ και τον ΟΛΘ να δείχνει σταθερή ενοποιημένη καθαρή κερδοφορία (+5% σε εταιρικό επίπεδο) αλλά αυξημένα EBITDA κατά 8,1% στα 33,5εκ ευρώ.
Αντίστοιχα, τα προτεινόμενα μερίσματα ανέρχονται στα 0,15ευρώ/μτχ και 1,5ευρώ/μτχ. Παραμένουμε στην πλευρά των αγοραστών και για τις δύο εισηγμένες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης