Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Η διάθεση για ανάληψη ρίσκου αναμένεται να φέρει ανοδικό άνοιγμα – Οι τράπεζες στο επίκεντρο

ΧΑ: Η διάθεση για ανάληψη ρίσκου αναμένεται να φέρει ανοδικό άνοιγμα – Οι τράπεζες στο επίκεντρο
Τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται από εισηγμένες αλλά και οι μετοχές των τραπεζών
Σχετικά Άρθρα

Με σημαντική άνοδο αναμένεται το άνοιγμα της εγχώριας αγοράς καθώς οι επενδυτές βλέπουν πως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας συνεχίζονται και έχουν διάθεση να αναλάβουν περισσότερο ρίσκο.
Με σημαντική άνοδο αναμένεται και το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών εξέλιξη που θα οδηγήσει και το Χ.Α. σε υψηλότερα επίπεδα.
Τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στη FED και στις αποφάσεις της για τη νομισματική πολιτική.
Οι αναλυτές περιμένουν αύξηση επιτοκίων κακά 25 μονάδες βάσης.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε ισχυρό ανοδικό άνοιγμα καθώς οι επενδυτές αναλαμβάνουν κάποιο ρίσκο ενόψει τις απόφασης της FED και καθώς οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας συνεχίζονται.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να αναζητήσει κατεύθυνση σήμερα ακολουθώντας τις διεθνείς αγορές με τα εταιρικά αποτελέσματα και τις τράπεζες να είναι στο επίκεντρο.

Optima Bank
Σήμερα, η Εθνική Τράπεζα και η Cenergy ανακοινώνουν αποτελέσματα για τη χρήση 2021.

Piraeus Securities
Η Τιτάν και Εθνική Τράπεζα θα είναι στο επίκεντρο σήμερα λόγω ανακοινώσεων αποτελεσμάτων και για την Εθνική αναμένεται ένα ισχυρό σετ αποτελεσμάτων μετά και τα χθεσινά της Τράπεζα Πειραιώς.
Θα εκμεταλλευόμασταν την ευκαιρία μετά τη χθεσινή υποχώρηση να αυξήσουμε θέσεις σε ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.

Beta

Ένα θετικό άνοιγμα αναμένεται σήμερα λόγω της βελτιωμένης επενδυτικής ψυχολογίας.
Οι τράπεζες θα είναι στο επίκεντρο καθώς ο κλάδος έφερε τους στόχους που είχε θέσει για το 2021 και διατηρεί αισιόδοξη προοπτική παρά τις προκλήσεις.
Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα σήμερα στην απόφαση της FED.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση παραμένει πτωτική (bearmarket), με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών στις 887 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 818 και 800 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 836 και 850 μονάδες.
Η Εθνική Tράπεζα θα ανακοινώσει σήμερα τα αποτελέσματα 2021 και η FED τις αποφάσεις της για την νομισματική της πολιτική.
Υπενθυμίζεται ότι οι επενδυτές περιμένουν αύξηση επιτοκίων κατά 25μβ, η πρώτη αύξηση επιτοκίων από τον Δεκέμβριο του 2018.

Depolas
Εν πολλοίς σταθεροποιητικά κινήθηκε χθες ο ΓΔΧΑ και η υπόλοιπη Ευρώπη, ενώ αυξημένα κέρδη καταγράφηκαν στους αμερικανικούς μετοχικούς δείκτες.
Εν τω μεταξύ, σημαντικά κέρδη βλέπουν οι Ασιατικές αγορές εν μέσω προσδοκιών ότι εξομαλύνονται οι σχέσεις Κίνας ΗΠΑ και ότι οι πρώτοι θα λειτουργήσουν προληπτικά για να σταθεροποιήσουν τις αγορές και σε συνεργασία με τις ΗΠΑ θα δημιουργηθεί πλαίσιο για την διαπραγμάτευση κινεζικών εταιρειών σε ξένα χρηματιστήρια.
Αναμένεται να συνεχιστούν σήμερα οι συζητήσεις Ουκρανίας Ρωσίας.
Παράλληλα, αξίζει να σημειώσουμε ότι εκπνέουν σήμερα τόκοι αξίας 117 δισ δολαρίων σε ομόλογα που κατέχει η Ρωσία και η επενδυτική κοινότητα περιμένει να δει τις εξελίξεις επί του θέματος.
Στο εσωτερικό, συνεχίζονται οι δημοσιεύσεις εταιρικών αποτελεσμάτων με την Πειραιώς να ανακοινώνει ένα καλό Δ΄ τρίμηνο με επαναλαμβανόμενα προ φόρων κέρδη 176 εκ ευρώ και τον δείκτη NPEs να διαμορφώνεται στο 12,6% έναντι 45,6% πέρυσι.
Επιπλέον, η ΕλβαλΧαλκορ κατέγραψε προσαρμοσμένα EBITDA στα 166,8εκ ευρώ (+23% σε ετήσια βάση) καθώς η αύξηση των όγκων πωλήσεων και η θετική επίδραση της διαθεσιμότητας και των τιμών σκραπ αναχαίτισαν τις αρνητικές επιδράσεις από την αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί σήμερα η συνεδρίαση της FED, όπου αναμένεται ή πρώτη αύξηση επιτοκίων από το 2018 κατά 25μβ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης