Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σε εταιρεία της Alpha Ηoldings θα συμμετάσχει επενδυτής του Skyline

Σε εταιρεία της Alpha Ηoldings θα συμμετάσχει επενδυτής του Skyline
Άλλαξε η δομή της συμφωνίας για τα ακίνητα της Alpha Aστικά Ακίνητα, αξίας 500 εκατ. ευρώ
Σχετικά Άρθρα

Άλλαξε η δομή της συμφωνίας για τα ακίνητα της Alpha Aστικά Ακίνητα, αξίας 500 εκατ. ευρώ (Skyline), τα οποία θα εισφερθούν τελικώς σε μη εισηγμένη εταιρεία της Alpha holdings, εφεξής κοινοπραξία, και στην συνέχεια θα μεταβιβαστεί το 51% των μετοχών στον επενδυτή που θα επιλεχθεί, ενώ η Alpha bank θα διατηρήσει το 49% των μετοχών, ύστερα από αποτίμηση των ακινήτων από ανεξάρτητους ελεγκτές.
Σ ότι αφορά την Alpha Aστικά Ακίνητα, σύμφωνα με πληροφορίες, η τελευταία θα παραμείνει στο χρηματιστήριο και θα εισπράττει τα έσοδα από την πώληση των ακινήτων ενώ θα υπογράψει και αποκλειστικό συμβόλαιο διαχείρισης ακινήτων με την κοινοπραξία – που αποτελούσε μέχρι σήμερα το 75% των εσόδων.
Υπενθυμίζεται ότι, για το project Skyline είχαν επιλεγεί οι εταιρείες Invel- Prodea, Dimand- ΗiG, η Davidson kempner και η Brook lane. Αρχικά, προβλεπόταν η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της Alpha Αστικά Ακίνητα, αλλά τελικώς η Τράπεζα έλαβε υπόψιν της και τις προτάσεις των επενδυτών οι οποίοι δεν ήθελαν χρονοβόρες διαδικασίες με εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο.

Ποιο είναι το χαρτοφυλάκιο ακινήτων

Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων που θα περάσει στην κοινοπραξία αφορά περίπου 570 ακίνητα ανακτηθέντα και ιδιοχρησιμοποιούμενα.
Τα τελευταία διαχωρίστηκαν σε τρεις βασικές κατηγορίες : α) Στα ακίνητα υψηλής αξίας (μεταξύ των οποίων και ορισμένα ακίνητα της τράπεζας ) με συνολική αποτίμηση περί τα 280 εκατ. ευρώ. β) στα ακίνητα τα οποία θα ανακαινιστούν με συνολική αξία περί τα 170 εκατ. ευρώ γ) ένα χαρτοφυλάκιο 200 κατοικιών αξίας 60 -70 εκατ. ευρώ τα οποία πρόκειται να πωληθούν σταδιακά.
Υπενθυμίζεται ότι, αρχικά ο επενδυτής προβλεπόταν να χρηματοδοτηθεί από την τράπεζα ενώ με τα έσοδα από τις πωλήσεις και τα δανειακά και ίδια κεφάλαια θα χρηματοδοτούν τις ανακαινίσεις, αλλά και τις αγορές νέων ακινήτων.
Όπως ανακοίνωσε δε η τράπεζα και κατά την ενημέρωση των αποτελεσμάτων του 2021, η επιλογή από την Alpha Bank του προτιμητέου Στρατηγικού Επενδυτή για τη Συναλλαγή Skyline και ο μετασχηματισμός της Εταιρείας αναμένεται να πραγματοποιηθούν εντός του δεύτερου εξαμήνου του τρέχοντος έτους, ενώ η ολοκλήρωση εν συνόλω της Συναλλαγής αναμένεται να λάβει χώρα έως το τέλος του 2022.

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr


                  

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης