Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Περιμένουν ανοδική αντίδραση οι αναλυτές μετά το πρόσφατο sell off – Ο MSCI στο επίκεντρο

ΧΑ: Περιμένουν ανοδική αντίδραση οι αναλυτές μετά το πρόσφατο sell off – Ο MSCI στο επίκεντρο
Jumbo, Coca Cola και Eurobank μεταξύ των μετοχών που θα τραβήξουν και σήμερα τα επενδυτικά βλέμματα
Σχετικά Άρθρα

Μετά τη μεγάλη πίεση που έχει ασκηθεί στις μετοχές το τελευταίο διάστημα, λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι ελληνικές μετοχές αναμένεται να προσπαθήσουν να αντιδράσουν, ακολουθώντας την ανοδική αντίδραση που δείχνουν τα ευρωπαϊκά παράγωγα.
Ωστόσο, όπως σημειώνουν οι αναλυτές η μεταβλητότητα θα παραμείνει υψηλή λόγω του υψηλού γεωπολιτικού κινδύνου, ενώ σήμερα αναμένεται και η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI λόγω της διαγραφής των ρωσικών μετοχών.
Στο επίκεντρο θα παραμείνει η μετοχή της Coca Cola μετά και την παύση των δραστηριοτήτων στη Ρωσία, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθεί και η Eurobank η οποία ανακοινώνει αύριο αποτελέσματα.
Η εικόνα των αποτελεσμάτων χρήσης 2021 που δημοσίευσε η Jumbo αλλά και η πορεία του φετινού Φεβρουαρίου, δικαιολογεί τη χθεσινή ανοδική αντίδραση της μετοχής και προϊδεάζει για συνέχεια.

Euroxx
Περιμένουμε πως η διάθεση για αποφυγή ρίσκου και η υψηλή μεταβλητότητα λόγω της αύξησης του γεωπολιτικού κινδύνου και από την αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI θα διατηρηθούν.

Eurobank Equities
Για σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν ανοδικό άνοιγμα καθώς το πρόσφατο sell off έχει δελεάσει τους αγοραστές, ωστόσο, η ψυχολογία παραμένει εύθραυστη.

Beta
Παρά την ανώμαλη πορεία, οι βραχυπρόθεσμες υπερβολές στις αποτιμήσεις μπορεί να δημιουργήσουν χώρο για μία ανάσα στη σημερινή συνεδρίαση.
Ο δείκτης έχει χάσει 184 μονάδες ή 18,9% από τις 16 Φεβρουαρίου και μπορεί να δελεάσει τους επενδυτές να αγοράσουν στα υπερπουλημένα επίπεδα που έχει βρεθεί.
Ο σημαντικός όγκος επίσης στη χθεσινή συνεδρίαση είναι μία ένδειξη αυξημένου ενδιαφέροντος.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση είναι πτωτική (bear market), με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών στις 891 μονάδες. Σημεία στήριξης οι 780 και 760 μονάδες.
Η MSCI θα ανακοινώσει σήμερα τις αλλαγές στους δείκτες των αναδυόμενων αγορών λόγω της εξόδου των ρωσικών μετοχών.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης