Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Άφαντοι οι βασικοί μέτοχοι κατά τον «βομβαρδισμό» των πωλητών - Μόνο αγορές ιδίων μετοχών

Άφαντοι οι βασικοί μέτοχοι κατά τον «βομβαρδισμό» των πωλητών - Μόνο αγορές ιδίων μετοχών
Στήριξη παρέχεται μέσω των αγορών ιδίων μετοχών, δηλαδή μέσω των κεφαλαίων που διαθέτουν οι εισηγμένες
Σχετικά Άρθρα

Στα… καταφύγια φαίνεται πως πήγαν οι βασικοί μέτοχοι των εισηγμένων εταιρειών και απείχαν από τις «εχθροπραξίες» στο ταμπλό του ΧΑ και τις βίαιες πωλήσεις μετοχών που έλαβαν χώρα στις προηγούμενες συνεδριάσεις.
Αν και πολλοί insiders διαφήμιζαν τις μετοχές τους και τις προοπτικές των εταιρειών τους το προηγούμενο διάστημα, ελάχιστες ήταν οι αγορές από βασικούς μετόχους και στελέχη διοικήσεων, κατά το πρόσφατο sell off.
Μάλιστα οι τιμές που έχουν διαμορφωθεί είναι ακόμα και 30% χαμηλότερα από αυτές που ήταν λίγες μέρες πριν σε κάποιες περιπτώσεις.
Από την άλλη, στήριξη παρέχεται μέσω των αγορών ιδίων μετοχών, δηλαδή μέσω των κεφαλαίων που διαθέτουν οι εισηγμένες.

Αυτό δημιουργεί μία στρεβλή ανάγνωση και ερωτήματα όπως, πως γίνεται για τις εταιρείες να είναι φθηνή η μετοχή και να γίνονται αγορές, αλλά για τους βασικούς μετόχους, που ουσιαστικά αυτοί διοικούν τις εταιρείες να μην είναι η μετοχή σε επίπεδα αγοράς;
Από την ημέρα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία στην Κρι-Κρι, ο δραστήριος στο ταμπλό του ΧΑ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Παναγιώτης Τσινάβος έχει αγοράσει 21 χιλ. μετοχές, στη Reds ο πρόεδρος Χρήστος Παναγιωτόπουλος έχει αγοράσει 10 χιλ. μετοχές, στη Lamda ο διευθύνων σύμβουλος Οδυσσέας Αθανασίου αγόρασε 150 συμβόλαια και ο αντιπρόεδρος Ευάγγελος Χρόνης αγόρασε 23 χιλ. μετοχές.
Σε ΓΕΒΚΑ και Έλτον έγιναν επίσης μικρές αγορές από insiders.

Πλην των παραπάνω αγορών δεν έχει ανακοινωθεί κάτι άλλο στον δικτυακό τόπο του χρηματιστηρίου Αθηνών.
Όμως από πλευράς ανακοινώσεων αγορών ιδίων μετοχών στο Χ.Α. έχουν αναρτηθεί πολλές.
Στην ΕΧΑΕ γίνονται αγορές ιδίων (9.100 μετοχές στις 2 Μαρτίου), στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στις 2/3 αγοράστηκαν 10 χιλ. μετοχές και η θυγατρική ΤΕΡΝΑ αγόρασε άλλες 12 χιλ. μετοχές, στην Μυτιληναίος στις 2/3 αγοράστηκαν 15 χιλ. ίδιες μετοχές, στη Lamda αγοράστηκαν 34.532 ίδιες μετοχές, στη Motor Oil έγινε αγορά 14 χιλ. ιδίων μετοχών και ανάλογες ανακοινώσεις έχουν γίνει από Πλαστικά Θράκης, Space Hellas, Τεχνική Ολυμπιακή και άλλες εταιρείες, όχι μόνο για την ημερομηνία της 2ας Μαρτίου αλλά και για τις προηγούμενες μέρες.
Επίσης καθημερινές αγορές ύψους 60 χιλ. ιδίων μετοχών γίνονται και στη μετοχή της ΔΕΗ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
w
ww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης