Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Προσπάθεια ανάκαμψης περιμένουν οι αναλυτές – Στο β’ γύρο των διαπραγματεύσεων το βλέμμα των επενδυτών

ΧΑ: Προσπάθεια ανάκαμψης περιμένουν οι αναλυτές – Στο β’ γύρο των διαπραγματεύσεων το βλέμμα των επενδυτών
Σήμερα δημοσιεύει αποτελέσματα χρήσης 2021 η Autohellas
Σχετικά Άρθρα

Πιθανότητες ανοδικής αντίδρασης μετά την ισχυρή πίεση που δέχθηκε στις τελευταίες συνεδριάσεις, περιμένουν οι αναλυτές για τη σημερινή συνεδρίαση.
Η προσοχή θα είναι στραμμένη στο δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας που έχει προγραμματιστεί για σήμερα.
Ωστόσο, η ενεργειακή καταιγίδα συνεχίζεται με το πετρέλαιο να είναι πάνω από τα 115 δολάρια το βαρέλι, αλλά και την τιμή ρεύματος να καλπάζει πάνω από τα 280 ευρώ.
Σήμερα δημοσιεύει αποτελέσματα η Autohellas για τη χρήση 2021.
Η Euroxx περιμένει πως θα είναι ανώτερα από αυτά του 2021 και συγκεκριμένα τα καθαρά κέρδη αναμένονται στα 51,9 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 199% με τα EBITDA στα 176,9 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 30,6%.

Euroxx
Ακολουθώντας τις διεθνείς τάσεις, πιστεύουμε πως μία αντίδραση είναι πιθανή σήμερα.

Eurobank Equities
Περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει σήμερα με πιθανότητες ανάκτησης μέρους των πρόσφατων απωλειών καθώς οι εκπρόσωποι της Ρωσίας και της Ουκρανίας θα έχουν ένα ακόμα γύρο διαπραγματεύσεων.

Piraeus Securities
Περιμένουμε η αγορά να προσπαθήσει να σταθεροποιηθεί καθώς οι επενδυτές περιμένουν το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Βeta
Μία τεχνική αντίδραση στο άνοιγμα είναι αναμενόμενη καθώς οι αποτιμήσεις έχουν χάσει κατά μέσο όρο 12% από τις 16 Φεβρουαρίου.
Ωστόσο, η εγχώρια αγορά θα παραμείνει ευμετάβλητη καθώς η ψυχολογία των επενδυτών είναι συνδεδεμένη με την γεωπολιτική κατάσταση και την άνοδο, για μία ακόμη φορά, των τιμών ενέργειας.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση είναι πλέον καθοδική (bearmarket), με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών στις 893 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 850 και 820 μονάδες.
Τα μάτια όλης της ανθρωπότητας θα είναι στραμμένα σήμερα στον δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.
Η ενεργειακή καταιγίδα συνεχίζεται με το Brent στα 116 δολάρια το βαρέλι και την χονδρεμπορική τιμή ρεύματος στα 281,75 ευρώ.

Depolas
Οι χθεσινές πιέσεις στον ΓΔΧΑ μετριάστηκαν στο δεύτερο μισό της συνεδρίασης ενδεχομένως υποδηλώνοντας ότι σημαντικό μέρος των επενδυτών έχει εξαντλήσει τις πωλήσεις του στην παρούσα φάση.
Την συνέχεια φυσικά θα κρίνει το γεωπολιτικό σκηνικό, καθώς αναμένουμε νέα συνάντηση των 2 πλευρών σήμερα.
Στις ΗΠΑ, ο κεντρικός τραπεζίτης ανέφερε ότι παραμένει θετικός για αύξηση των επιτοκίων, αλλά έδειξε ως ενδεδειγμένη πρώτη αύξηση τις 25 μονάδες βάσης για την συνεδρίαση του Μαρτίου.
Εκτιμούμε ότι είναι πιθανή η στάση αναμονής του ΓΔΧΑ πλησίον της περιοχής των 840 μονάδων αξιολογώντας την κατάσταση των πραγμάτων.
Σήμερα ανακοινώνονται μεταξύ άλλων οι μετρήσεις των δεικτών υπηρεσιών της PMI Markit για Γαλλία, Γερμανία, Ευρωζώνη και ΗΠΑ.
Για την τελευταία βαρύτητα θα δοθεί στα στοιχεία της αγοράς εργασίας, εργοστασιακών παραγγελιών και διαρκών καταναλωτικών προϊόντων.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης