Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Coca Cola, ΟΤΕ και ΕΛΠΕ στο επίκεντρο

ΧΑ: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Coca Cola, ΟΤΕ και ΕΛΠΕ στο επίκεντρο
Στο επίκεντρο θα παραμείνει η μετοχή της Coca Cola, λόγω της έκθεσης που έχει σε Ρωσία και Ουκρανία, ενώ τα αποτελέσματα που θα ανακοινώσουν αύριο ΟΤΕ και ΕΛΠΕ, βάζουν και τις δύο μετοχές επίσης στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα

Οι εξελίξεις γύρω από την κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας θα συνεχίσει να επηρεάζει την πορεία των αγορών, ενώ η σημαντική αύξηση των τιμών ενέργειας, δημιουργούν επιπλέον προβληματισμό σε αναλυτές και επενδυτές.
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν διαθέσεις για ανοδικό άνοιγμα, μετά και την πίεση που έχει ασκηθεί στις τελευταίες συνεδριάσεις και το ΧΑ αναμένεται να ακολουθήσει την τάση.
Στο επίκεντρο θα παραμείνει η μετοχή της Coca Cola, λόγω της έκθεσης που έχει σε Ρωσία και Ουκρανία, ενώ τα αποτελέσματα που θα ανακοινώσουν αύριο ΟΤΕ και ΕΛΠΕ, βάζουν και τις δύο μετοχές επίσης στο επίκεντρο.

Euroxx
Περιμένουμε πως ο αυξημένος γεωπολιτικός κίνδυνος και η αύξηση των τιμών ενέργειας θα συνεχίσουν να επηρεάζουν την ψυχολογία της αγοράς.

Eurobank Equities
Για σήμερα φαίνεται πως οι ευρωπαϊκές αγορές θα ανοίξουν με άνοδο, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας.

Beta
Μία αντίδραση αναμένεται σήμερα λόγω τεχνικών υπερπουλημένων επιπέδων και του θετικού ανοίγματος που αναμένεται για τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς δείκτες.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών στις 893 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 920 και σημεία αντίστασης οι 950 και 970 μονάδες.
Ο OTE και τα ΕΛΠΕ θα δημοσιεύσουν αύριο τα οικονομικά αποτελέσματα για τη χρήση 2021.

Depolas
H κατάσταση παραμένει ρευστή, αλλά οι αγορές φαίνεται ότι τηρούν στάση αναμονής στη λογική του "βλέποντας και κάνοντας".
Σταθεροποιητικά αναμένεται να κινηθούμε σήμερα στο εσωτερικό, ενώ βαρύτητα θα δοθεί από τους ευρωπαϊκούς δείκτες στην τελική μέτρηση του πληθωρισμού Ιανουαρίου της Ευρωζώνης.
Αύριο πριν την συνεδρίαση ανακοινώνει εταιρικά αποτελέσματα Δ΄ τριμήνου ο ΟΤΕ με τις εκτιμήσεις να διαμορφώνονται στα 335εκ. ευρώ EBITDA.
Σημειώνουμε ότι κλειστή θα είναι σήμερα η αγορά της Ιαπωνίας.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης