Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Γιατί η πτώση τζίρου της Jumbo τον Ιανουάριο 2022 δεν ανησυχεί τους αναλυτές

Γιατί η πτώση τζίρου της Jumbo τον Ιανουάριο 2022 δεν ανησυχεί τους αναλυτές

Τα επίπεδα που διαπραγματεύεται η μετοχή, ο ισχυρός ισολογισμός και η δέσμευση για καλές επιστροφές στους μέτοχους σχολιάζονται θετικά από τους αναλυτές

Σχετικά Άρθρα

Με τον όμιλο Jumbo να ανακοινώνει τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου πως οι πωλήσεις κατέγραψαν τον Ιανουάριο υποχώρηση 14,8% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021, οι επενδυτές υποδέχθηκαν την ενημέρωση με ρευστοποιήσεις.
Η μετοχή πήγε μέχρι και τα 13 ευρώ, αλλά βγήκαν και πάλι αγοραστές.
Ήταν ωστόσο και γενικότερα αρνητικό το κλίμα στις αγορές λόγω της έντασης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.
Ωστόσο, οι αναλυτές δεν έδειξαν να ανησυχούν και μάλιστα κάποιοι ανέφεραν πως στα τρέχοντα επίπεδα αγοράζουν τη μετοχή λόγω θεμελιωδών μεγεθών.
Παίρνοντας τα πράγματα με τη σειρά ο Ιανουάριος 2022 είχε πτώση τζίρου 14,8% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσυνό μήνα για τη Jumbo.
Βέβαια πέρυσι ο Ιανουάριος είχε ισχυρή ζήτηση καθώς βγαίναμε από την καραντίνα.
Φέτος είχαμε ακραία καιρικά φαινόμενα και την παραλλαγή Omicron.
Από την άλλη η διοίκηση της Jumbo ενημέρωσε πως η τάση του Φεβρουαρίου είναι θετική και μπορεί στο δίμηνο οι πωλήσεις να είναι σταθερές ή και ανοδικές κατά χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό δίμηνο.
Η Πειραιώς ΑΧΕΠΕΥ, σημειώνει πως η μετοχή αλλάζει χέρια με εκτιμώμενο p/e για το 2022 10,3 φορές και με EV/EBITDA 4,8 φορές ή σε discount 40 έναντι του ιστορικού μέσου της δεκαετίας που είναι 8 φορές.
Λαμβάνοντας υπόψη τον ισχυρό ισολογισμό και την καλή μερισματική απόδοση, η χρηματιστηριακή είναι με την πλευρά των αγοραστών στη μετοχή και με τιμή στόχο τα 18 ευρώ, επαναδιατυπώνοντας τη σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς για τη μετοχή.
H Optima Bank αναφέρει πως παρά το αδύναμο ξεκίνημα, σημειώνει πως ο Ιανουάριος αντιπροσωπεύει μόλις το 5,5% των συνολικών ετήσιων πωλήσεων με τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και την προσχολική περίοδο να είναι πιο σημαντικές και να συνεισφέρουν το 28%, το 11% και το 11% αντίστοιχα.
Αυτό αφήνει περιθώριο στην εταιρεία να επανακαθορίσει την πολιτική της, ενώ η σταδιακή άρση των περιορισμών σε Βουλγαρία και Ρουμανία και το άνοιγμα 4 νέων καταστημάτων θα επηρεάσουν θετικά τα χρηματοοικονομικά του ομίλου τους επόμενους μήνες.
Η Optima Bank παραμένει θετική για τη μετοχή λόγω επιπέδων αποτίμησης.
Η υποχώρηση των πωλήσεων ήταν αναμενόμενη σύμφωνα με τη Eurobank Equities.
Να σημειωθεί πως θετικά σχολιάζουν οι περισσότεροι αναλυτές την αναφορά της διοίκησης της Jumbo, σύμφωνα με την οποία «αναλλοίωτες παραμένουν οι στρατηγικές επιλογές για συνέχιση του επενδυτικού προγράμματος και σταθερή επιβράβευση των μετόχων-συνεταίρων με υψηλές μερισματικές αποδόσεις».

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης