Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

«Βουτιά» για το ομόλογο της Ελλάκτωρ - Αποκαρδιωτική και η εικόνα της μετοχής στο Χρηματιστήριο Αθηνών

«Βουτιά» για το ομόλογο της Ελλάκτωρ - Αποκαρδιωτική και η εικόνα της μετοχής στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Την ώρα που οι εκτιμήσεις για τον κατασκευαστικό κλάδο, λόγω των έργων που αναμένονται είναι πολύ καλές, η μετοχή και το ομόλογο δέχονται σημαντικές πιέσεις
Σχετικά Άρθρα

Απότομη αύξηση της απόδοσης καταγράφεται στο ομόλογο της Ελλάκτωρ, μετά και την άνοδο συνολικά των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων.
Η τιμή του ομολόγου βούτηξε στις 85 μονάδες από 95 που ήταν λίγες μέρες νωρίτερα και βρέθηκε σε επίπεδα που ήταν τον Απρίλιο του 2021, δηλαδή πριν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των 120 εκατ. ευρώ, αλλά και λίγο μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων χρήσης 2020, όπου φάνηκαν οι μεγάλες ζημιές για μία ακόμη φορά στην κατασκευαστική δραστηριότητα.
Ενδοσυνεδριακά το ομόλογο βρέθηκε και λίγο πιο κάτω σε επίπεδα που αντιστοιχούν σε χαμηλά 15 περίπου μηνών.
Υπενθυμίζεται πως το ομόλογο έχει επιτόκιο 6,375% και στόχος της διοίκησης ήταν να μπορέσει μέσω άλλου ομολόγου να αναχρηματοδοτήσει μέρος του ή και όλο με χαμηλότερο επιτόκιο, κίνηση που θα βελτίωνε την τελική γραμμή του ομίλου, αφού θα εξοικονομούσε τόκους.
Το ομόλογο είναι ύψους 670 εκατ. ευρώ και με κουπόνι 6,375% έχει ο όμιλος ετήσιους τόκους 42 εκατ. ευρώ.
Την ίδια αδυναμία πάντως σημειώνουν στελέχη της αγοράς πως παρουσιάζει και η μετοχή το τελευταίο διάστημα μετά και την αποτυχημένη προσπάθεια να προσεγγίσει τα 1,40 ευρώ. Μάλιστα πιέζεται προς τα 1,20 ευρώ και με αυξημένους όγκους συναλλαγών το τελευταίο διάστημα, την ώρα που οι εκτιμήσεις για τον κατασκευαστικό κλάδο, λόγω των έργων που αναμένονται είναι πολύ καλές, κάτι που όμως δεν αποτυπώνεται στην τιμή της μετοχής.
Προφανώς και τα όσα έχουν συμβεί μετοχικά και που προκάλεσαν και την εμπλοκή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, επηρεάζουν την πορεία της μετοχής και το ομολόγου, ενώ και το φιάσκο της Αττικής Οδού και οι αποζημιώσεις που θα κληθεί να πληρώσει έχουν επηρεάσει.
Χθες (9/2) και ενώ το Ελληνικό Χρηματιστήριο έκλεισε σε υψηλά 7 ετών, η μετοχή της Ελλάκτωρ έκλεινε με τις μεγαλύτερες απώλειες στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και μάλιστα με υψηλό όγκο συναλλαγών 450 χιλ. τεμαχίων.
Βρέθηκε στα 1,2320 ευρώ που ήταν και χαμηλό ημέρας πριν κλείσει στα 1,2470 ευρώ με απώλειες 1,03%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
w
ww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης