Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Στις ξένες αγορές το βλέμμα των επενδυτών – Ανησυχία λόγω έντασης Ρωσίας-Ουκρανίας

ΧΑ: Στις ξένες αγορές το βλέμμα των επενδυτών – Ανησυχία λόγω έντασης Ρωσίας-Ουκρανίας
Τα παράγωγα του δείκτη DAX δείχνουν πτωτικό άνοιγμα, ενώ σημειώνεται πως ο DAX στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής κατέγραψε απώλειες περίπου 2%
Σχετικά Άρθρα

Με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού θα είναι και σήμερα οι επενδυτές της εγχώριας αγοράς, με τους αναλυτές να σημειώνουν πως η συνεδρίαση της FED την Τετάρτη αλλά και η ένταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας θα επηρεάσουν την πορεία των αγορών.
Τα παράγωγα του δείκτη DAX δείχνουν πτωτικό άνοιγμα, ενώ σημειώνεται πως ο DAX στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής κατέγραψε απώλειες περίπου 2%.
Το Δ.Σ. της ΕΧΑΕ επέλεξε τον Γιάννο Κοντόπουλο για τη θέση του νέου διευθύνοντος συμβούλου.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η μετοχή της Jumbo, καθώς οι μετοχές της εταιρείας διαπραγματεύονται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο έκτακτο μέρισμα ύψους 0,385 ευρώ ανά μετοχή μικτό, ή καθαρό 0,36575 που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 2,6%.
Το εταιρικό ομόλογο της Premia υπερκαλύφθηκε 2,04 φορές με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 2,8% και αναμένεται να ξεκινήσει η διαπραγμάτευσή του στις 26 Ιανουαρίου.

Eurobank Equities
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν αρνητικό άνοιγμα σήμερα, με τους επενδυτές να περιμένουν τη συνεδρίαση της FED και να είναι επιφυλακτικοί και αναφορικά με την ένταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Euroxx
Περιμένουμε η μεταβλητότητα και οι επιλεκτικές τοποθετήσεις να συνεχιστούν, με την αγορά να έχει στραμμένο το βλέμμα της στις διεθνείς γεωπολιτικές εξελίξεις.

Optima Bank
Η πρώτη συνεδρίαση της FED για το 2022 και οι εξελίξεις στην κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας θα δώσουν τον τόνο στο Ελληνικό Χρηματιστήριο αυτήν την εβδομάδα.

Beta
Μία αντίδραση στο άνοιγμα αναμένεται ενώ οι επενδυτές θα έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην πορεία των μεγάλων αγορών του εξωτερικού.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών στις 880 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 940 και 920 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 950 και 960 μονάδες.
Ο βασικός καταλύτης αυτή την εβδομάδα είναι η απόφαση της FED την Τετάρτη για τα επιτόκια.
Η Mytilineos θα ανακοινώσει την Πέμπτη 27/1 τα ετήσια αποτελέσματα.

Depolas
Με αυξημένες απώλειες έκλεισαν και την Παρασκευή οι μετοχικοί δείκτες στις ΗΠΑ συμπαρασύροντας Ευρώπη και ΓΔΧΑ.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι και ο S&P 500 μετά τον Nasdaq κατέληξε χαμηλότερα από τον κινητό μέσο όρο 200 ημερών σηματοδοτώντας την αλλαγή της μεσοπρόθεσμης τάσης.
Αυξημένη βαρύτητα θα δίνεται πλέον στα προς ανακοίνωση εταιρικά αποτελέσματα και στα μακροοικονομικά στοιχεία, τα οποία θα κληθούν να στηρίξουν τις αποτιμήσεις.
Σε αυτό το πλαίσιο, το καλύτερο σενάριο για τον ΓΔΧΑ είναι να αποδώσει αναλογικά με τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς δείκτες.
Σημειώνουμε ότι τα πρώτα επίπεδα στήριξης εντοπίζονται στην περιοχή των 920-900 μονάδων.
Την αυλαία των εγχώριων αποτελεσμάτων Δ΄τριμήνου (έτους) ανοίγει ο Μυτιληναίος την Πέμπτη πριν την συνεδρίαση.
Υπενθυμίζουμε ότι την Τετάρτη το βράδυ συνεδριάζει η FED και ενδεχομένως να δώσει σήμα για την πρώτη αύξηση επιτοκίων από τον Μάρτιο.
Παράλληλα, μεγάλες εταιρείες στις ΗΠΑ ανακοινώνουν αυτήν την εβδομάδα μεταξύ των οποίων Apple, Microsoft και Boeing.
Στο μέτωπο των μάκρο αναμένουμε τους δείκτες μεταποίησης και υπηρεσιών Ιανουαρίου(αρχική εκτίμηση) της Markit PMI σε Γερμανία, Ευρωζώνη και ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης