Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Μεταβλητότητα με διατήρηση των κινήσεων κατοχύρωσης κερδών περιμένουν οι αναλυτές

ΧΑ: Μεταβλητότητα με διατήρηση των κινήσεων κατοχύρωσης κερδών περιμένουν οι αναλυτές
Ξεκινάει η δημόσια εγγραφή για το εταιρικό ομόλογο της Premia. Γενική Συνέλευση από τη Jumbo για διανομή έκτακτου μερίσματος
Σχετικά Άρθρα

Με τις ανησυχίες των επενδυτών αναφορικά με την αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων στον πλανήτη να διατηρούνται, οι αναλυτές περιμένουν σήμερα διατήρηση της μεταβλητότητας με πιθανή τη συνέχιση κινήσεων κατοχύρωσης κερδών.
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν πτωτικό άνοιγμα για τις αγορές, εξέλιξη που θα επηρεάσει και την εγχώρια αγορά.
Σήμερα ξεκινάει η δημόσια εγγραφή για το εταιρικό ομόλογο της Premia ύψους έως 100 εκατ. ευρώ με εύρος απόδοσης από 2,7% έως 3,10%, ενώ η Jumbo πραγματοποιεί γενική συνέλευση για την έγκριση του έκτακτου μερίσματος ύψους 0,385 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 2,8%.

Euroxx
Περιμένουμε η μεταβλητότητα γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα να συνεχιστεί, με κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών να είναι ξανά πιθανές σήμερα.

Eurobank Equities
Περιμένουμε η εγχώρια αγορά να παραμείνει υπό πίεση λόγω της αρνητικής επενδυτικής ψυχολογίας που επικρατεί στις αγορές του εξωτερικού από τις ανησυχίες για τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

Beta
Μία συνεδρίαση μεταβλητότητας αναμένεται σήμερα καθώς η ψυχολογία στο εξωτερικό έχει γίνει αρνητική μετά την αύξηση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων και τα νέα υψηλά στο πετρέλαιο που βρίσκεται πλέον στα υψηλά του 2014.
Οι πληθωριστικές ανησυχίες θα επηρεάσουν επίσης την πορεία του ΧΑ και αναμένεται πτωτικό ξεκίνημα.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών στις 877 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 940 και 920 μονάδες και σημείο αντίστασης οι 950 μονάδες.

Depolas
Η άνοδος των ομολογιακών αποδόσεων επαναφέρει τις πιέσεις στις αποτιμήσεις και αυξάνει την μεταβλητότητα, κυρίως στις ΗΠΑ σε αυτή τη φάση, καθώς δεν αποκλείονται περισσότερο επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων από την FED εντός του 2022 και ειδικότερα το Α εξάμηνο.
Παράλληλα, μικτή ήταν χθες η εικόνα των αμερικανικών εταιρικών αποτελεσμάτων, ενώ και ο δείκτης μεταποίησης Empire (Ιανουαρίου) κινήθηκε πολύ χαμηλότερα των εκτιμήσεων.
Σε αυτό το πλαίσιο και η Ευρώπη δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστη με ότι αυτό συνεπάγεται και για τον ΓΔΧΑ.
Επιπλέον, εκτιμούμε ότι αυξάνεται η πιθανότητα προσέγγισης της ελληνικής 10ετίας στα επίπεδα του 2% δημιουργώντας πτωτικές πιέσεις στις μετοχικές αποτιμήσεις.
Δεδομένου ωστόσο, ότι το outlook της ελληνικής οικονομίας παραμένει θετικό θα αξιολογήσουμε νέα πιθανά επίπεδα ενίσχυσης των θέσεων μας σε περίπτωση σημαντικής αδυναμίας του ΓΔΧΑ.
Σήμερα δημοσιοποιείται το ποσοστό ανεργίας στην χώρα μας, ενώ μεταξύ των αμερικανικών εταιρειών που ανακοινώνουν επίσης σήμερα βρίσκονται οι Bank of America, Morgan Stanley και United Health.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης