Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Σημάδια αφύπνισης στα small caps - Τι δείχνει η πορεία τους στις τελευταίες συνεδριάσεις

Σημάδια αφύπνισης στα small caps - Τι δείχνει η πορεία τους στις τελευταίες συνεδριάσεις
Χωρίς ακόμα οι όγκοι να είναι υψηλοί, πολλές μετοχές έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν και να βρεθούν στις πρώτες θέσεις των ανοδικών
Σχετικά Άρθρα

Μετά από μία περίοδο συσσώρευσης και αφομοίωσης νέων υψηλών για πολλές μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης, στις τελευταίες συνεδριάσεις παρατηρείται μία επιστροφή του επενδυτικού ενδιαφέροντος.
H βελτίωση του κλίματος και των συναλλαγών στο ΧΑ έχει φέρει τοποθετήσεις και σε επιλεγμένα μικρομεσαία χαρτιά.
Χωρίς ακόμα οι όγκοι να είναι υψηλοί, πολλές μετοχές έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν και να βρεθούν στις πρώτες θέσεις των ανοδικών.
Η εικόνα των αποτελεσμάτων εξαμήνου, είχε οδηγήσει πολλές μετοχές σε υψηλά επίπεδα καθώς η σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας είχαν καταστήσει τις αποτιμήσεις χαμηλές σε όρους p/e ή και p/bv.
Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα το ενδιαφέρον είχε ατονήσει και αρκετές μετοχές βρέθηκαν να συσσωρεύουν ή ακόμα και να διολισθαίνουν λίγο χαμηλότερα από τα υψηλά τους, εξαιτίας των κινήσεων κατοχύρωσης κερδών.
Κάποια στελέχη της αγοράς αποδίδουν το νέο ενδιαφέρον για συγκεκριμένες μετοχές στην απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να υποχρεώσει και πάλι όλες τις εισηγμένες να ενημερώσουν για την πορεία του εννεαμήνου.
Όπως τονίζουν, αν δεν υπήρχε αυτή η υποχρέωση οι επενδυτές θα μάθαιναν τι έγινε στο δεύτερο εξάμηνο, αφού θα είχε ολοκληρωθεί και το πρώτο τρίμηνο του 2022.
Τώρα όμως θα έχουν εικόνα και άρα θα φανεί αν η πορεία του εξαμήνου συνεχίζεται ή αν οι υψηλές τιμές των πρώτων υλών, της ενέργειας και των μεταφορικών επηρέασαν την πορεία τους.
Το ενδιαφέρον για τον κλάδο της πληροφορικής παραμένει ζωντανό με τις συγκριτικές αποτιμήσεις να ωθούν υψηλότερα τις μετοχές.
Η Profile κατάφερε και πάλι να πουλήσει ίδιες μετοχές σε ξένο fund και η τιμή της μετοχής βρίσκεται κοντά στα υψηλά που είχε γράψει τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Η Byte συσσωρεύει σε υψηλά σχεδόν 14 ετών, ενώ η αγορά περιμένει την τιμή διάθεσης των νέων μετοχών από την Performance, η οποία στις τελευταίες συνεδριάσεις έχει χάσει έδαφος από τα ιστορικά υψηλά της.
Entersoft και Epsilon Net συνεχίζουν τα ρεκόρ και δημιουργούν καλό κλίμα για τον κλάδο.
Επίσης, ο κλάδος των μετάλλων, ο οποίος είχε εντυπωσιακό εξάμηνο ξεκίνησε πάλι μία ανοδική κίνηση, λόγω των προσδοκιών για το εννεάμηνο.
Η Έλαστρον είναι πολύ κοντά στα υψηλά του Σεπτέμβρη, τα οποία είναι και υψηλά 13 ετών.
Η Τζιρακιάν, επίσης με εξαιρετικό εξάμηνο, έγραψε νέα υψηλά 21 μηνών, ενώ καλή εικόνα έδειξαν και οι άλλες του κλάδου.
Με τρεις καλές συνεδριάσεις προσεγγίζει τα υψηλά της η AVE, στα υψηλά της είναι η Unibios και μάλιστα με εντυπωσιακή άνοδο από την αρχή του έτους.
Τέλος την τιμή εισαγωγής ξεπέρασαν οι μετοχές των Cairo Mezz και Phoenix Vega Mezz.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης