Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

MSCI: Καμία αλλαγή στον Standard Greece - Εκτός από τον Small Cap ο ΟΛΠ

tags :
MSCI: Καμία αλλαγή στον Standard Greece - Εκτός από τον Small Cap ο ΟΛΠ
Οι αλλαγές της εξαμηνιαίας αναδιάρθρωσης των δεικτών που ανακοίνωσε η MSCI θα τεθούν σε εφαρμογή στο κλείσιμο της αγοράς στις 30 Νοεμβρίου
Σχετικά Άρθρα

Χωρίς εκπλήξεις έλαβε χώρα η αναδιάρθρωση των δεικτών της MSCI στις 11 Νοεμβρίου 2021, για την Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας πλήρως προηγούμενο δημοσίευμα του bankingnews.gr, καθώς μετά την είσοδο της ΔΕΗ που ανακοινώθηκε με έκτακτη αναθεώρηση, η μόνη αλλαγή που πραγματοποιήθηκε ήταν η διαγραφή της μετοχής του ΟΛΠ από το δείκτη Small Cap.
Επισημαίνεται ότι οι αλλαγές της εξαμηνιαίας αναδιάρθρωσης των δεικτών που ανακοίνωσε η MSCI θα τεθούν σε εφαρμογή στο κλείσιμο της αγοράς στις 30 Νοεμβρίου.
Ο βασικός δείκτης της MSCI για τη χώρα περιλαμβάνει πέντε τίτλους, τους ΟΤΕ (με στάθμιση 29,73%), ΟΠΑΠ (με στάθμιση 21,84%), Alpha Bank (με στάθμιση 19,44%), Eurobank Holdings (με στάθμιση 16,75%) και Jumbo (με στάθμιση 12,24%).
Σημειώνεται, πως η ένταξη της ΔΕΗ στον δείκτη MSCI οφείλεται, εν πολλοίς, στην πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, την οποία πρόσφατα ολοκλήρωσε η επιχείρηση.
Η αναβάθμιση της ΔΕΗ στον MSCI Standard σημαίνει ότι αναμένονται εισροές περίπου 80 εκατ. ευρώ.
Όπως έχει αναλυθεί διεξοδικά και κόντρα στις περισσότερες αναλύσεις, η ΔΕΗ αποτελεί μια μετοχή φούσκα με πολλαπλασιαστή κερδών για το 2022 το 152, δηλαδή διαπραγματεύεται 152 φορές τα κέρδη του 2022.
Επίσης το RoE, η απόδοση των ιδίων κεφαλαίων είναι στο μηδέν.
Η ΔΕΗ βρέθηκε στο επίκεντρο προφανώς λόγω της αύξησης κεφαλαίου 1,35 δισ. ωστόσο το επενδυτικό πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει ενώ χωρίς καμία αμφιβολία είναι θετικό, ως σχεδιασμός, εντούτοις το ρίσκο υλοποίησης είναι τεράστιο λόγω του υψηλού πολιτικού κινδύνου που εμφανίζει η ΔΕΗ.
ολπ_1.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης