Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Reds: Ποιος πούλησε και που πήγε το πακέτο του 1,7% - Τα σχέδια για το Κτήμα Καμπάς

Reds: Ποιος πούλησε και που πήγε το πακέτο του 1,7% - Τα σχέδια για το Κτήμα Καμπάς
Η μετοχή της Reds από την αρχή του έτους έχει καταγράψει ισχυρή άνοδο περίπου 80%
Σχετικά Άρθρα

Ο Σάκης Καλλιτσάντσης είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο πωλητής του 1,7% της Reds που πέρασε την περασμένη Δευτέρα από το ΧΑ.
Τα δύο πακέτα που έγιναν στα 2,30 ευρώ και αντιστοιχούσαν στο 1,7% του συνόλου των μετοχών προκάλεσαν αίσθηση, γιατί αν και έγιναν με μικρό discount έναντι της τιμής της μετοχής εκείνη την ώρα, αργότερα η μετοχή κατέγραψε ισχυρή άνοδο.
Η άνοδος αποδίδεται στον αγοραστή που σύμφωνα με πληροφορίες είναι funds φιλικά προς την Reggeborgh τα οποία ελέγχουν σήμερα περίπου το 6% του συνόλου των μετοχών.
Η μετοχή της Reds από την αρχή του έτους έχει καταγράψει ισχυρή άνοδο περίπου 80%.
Μάλιστα στο παρελθόν στελέχη της Reds είχαν αναφερθεί στη μετοχή σημειώνοντας πως θα καταγράψει μεγάλη άνοδο επειδή από απλός παρατηρητής αναπτύξεων θα βρεθεί να είναι ο leader όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στη Ν.Α. Ευρώπη.
Αυτά είχε πει ο διευθύνων σύμβουλος της Reds, Γιώργος Κωνσταντινίδης, προσδιορίζοντας τότε την άνοδο σε τριπλασιασμό της μετοχής.
Η αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου της, το οποίο περιλαμβάνει το Κτήμα Καμπά και την Μαρίνα Αλίμου, μεταξύ άλλων είναι στους πρωταρχικούς στόχους.
Για το Κτήμα Καμπά η πανδημία πήγε λίγο πίσω τις εξελίξεις και ίσως οδηγήσει και σε κάποιες αλλαγές.
Πρόταση από τις ΗΠΑ εξετάζεται από τη διοίκηση, ενώ ο βασικός σχεδιασμός ήταν να αξιοποιηθεί η έκταση των 315 στρεμμάτων με ένα οικιστικό project και ανάπτυξη εμπορικού κέντρου, κτιρίων γραφείων, καταστημάτων, χώρους πρασίνου κ.α., με συνολική δομήσιμη επιφάνεια 80.000 τ.μ.
Το σύνολο της επένδυσης αναμένεται να φτάσει τα 200 εκατ. ευρώ.
Η μαρίνα Αλίμου θα είναι μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη.
Σημειώνεται βέβαια και το εμπορικό κέντρο Smart Park το οποίο στο πρώτο εξάμηνο τα έσοδα του σταθερού μισθώματος προ απαλλαγής μισθωτών θα ανέρχονταν στα 3,7 εκατ. ευρώ ενώ ο Όμιλος παρουσίασε έσοδα μισθώσεων 2,5 εκατ. ευρώ, λόγω των μέτρων που έλαβε η Κυβέρνηση εξαιτίας της πανδημίας.
Η επίδραση στα συνολικά έσοδα ανέρχεται σε 1,2 εκατ. ευρώ
Το ποσό της απαίτησης/ αποζημίωσης από το Ελληνικό Δημόσια για τον Όμιλο τους μήνες Ιανουάριο έως και Μάιο ανήλθε σε 1,6 εκατ. ευρώ και είχε αποδοθεί μέχρι τη δημοσίευση της λογιστικής κατάστασης ποσό 0,85 εκατ. ευρώ.
Τέλος, υπενθυμίζεται και η διαμάχη που υπήρχε με την προηγούμενη διοίκηση της Ελλάκτωρ, αναφορικά με το οικόπεδο στη Ρουμανία, το οποίο είχε συμφωνηθεί να πουληθεί αλλά ακυρώθηκε και η νέα διοίκηση διαπραγματευόταν την πώληση σε υψηλότερο τίμημα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης