Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Μεταβλητότητα περιμένουν οι αναλυτές με αυξημένο τζίρο λόγω MSCI – Alpha Bank και ΟΠΑΠ στο επίκεντρο

XA: Μεταβλητότητα περιμένουν οι αναλυτές με αυξημένο τζίρο λόγω MSCI – Alpha Bank και ΟΠΑΠ στο επίκεντρο
Αυξάνεται από σήμερα η αποτίμηση της Alpha Bank καθώς μπαίνουν προς διαπραγμάτευση 800 εκατ. μετοχές που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου
Σχετικά Άρθρα

Η αύξηση των κρουσμάτων εξακολουθεί να προβληματίζει τους επενδυτές, καθώς η ανάκαμψη της χώρας, εξαρτάται από την πορεία του τουρισμού.
Η εισαγωγή των νέων μετοχών της Alpha Bank που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου των 800 εκατ. ευρώ και η εισαγωγή της στον MSCI Greece Standard από το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης, θα διατηρήσει τη μετοχή στο επίκεντρο και οι εισροές θα βελτιώσουν την συναλλακτική δραστηριότητα.
Από την άλλη, η αποκοπή του μερίσματος στον ΟΠΑΠ ύψους 0,55 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 4,3% θα φέρει πίεση στους δείκτες που συμμετέχει.
Η ΔΕΗ επίσης βρίσκεται στο επίκεντρο λόγω τη έκδοσης νέου ομολόγου.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε οι μετοχές να εμφανίσουν διακυμάνσεις καθώς οι επενδυτές αξιολογούν το νέο κύμα της πανδημίας με τις προοπτικές ανάκαμψης που εξαρτώνται από την πορεία των εμβολιασμών.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να αναζητήσει κατεύθυνση με αυξημένους όγκους συναλλαγών λόγω εισροών MSCI.
Η Alpha Bank θα παραμείνει στο επίκεντρο, ενώ η αποκοπή του μερίσματος του ΟΠΑΠ θα φέρει πίεση στους δείκτες.

Beta
Όλα τα βλέμματα θα είναι στην Alpha Bank, με τις ροές κεφαλαίων να καθορίζουν την τάση στη σημερινή συνεδρίαση, λόγω και απουσίας σημαντικών ειδήσεων.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει πτωτική, με τον ΚΜΟ 30 ημερών στις 891 μονάδες. Σημεία στήριξης οι 860 και 850 μονάδες και σημείο αντίστασης οι 891 και 900 μονάδες. Σήμερα ανακοινώνουν αποτελέσματα Β’ τριμήνου οι JP Morgan, Goldman Sachs και Pepsico.

Depolas
Η εισαγωγή των νέων μετοχών της Alpha σήμερα θα διατηρήσει την μεταβλητότητα σε υψηλά επίπεδα και τον τραπεζικό κλάδο στο επίκεντρο.
Ο ΟΠΑΠ διαπραγματεύεται σήμερα χωρίς το δικαίωμα μερίσματος (0,55ευρώ/μτχ).
Από πλευράς μάκρο, βαρύτητα θα δοθεί στα σημερινά στοιχεία ΔΤΚ Ιουνίου στις ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης