Χρηματιστήριο

ΧΑ: Προσδοκίες για επέκταση της ανοδικής κίνησης από του αναλυτές λόγω ΑΕΠ

ΧΑ: Προσδοκίες για επέκταση της ανοδικής κίνησης από του αναλυτές λόγω ΑΕΠ
Η επανέκδοση του ελληνικού δεκαετούς θα τραβήξει τα επενδυτικά βλέμματα
Σχετικά Άρθρα

Οι προσδοκίες για αναθεώρηση των εκτιμήσεων για το ΑΕΠ της χώρας, μετά και τις αναφορές του ειδικού συμβούλου του Πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη, στο χθεσινό New York Forum, αλλά και οι βελτιωμένες προσδοκίες για την πορεία του τουρισμού, τονώνουν την επενδυτική ψυχολογία.
Οι αναλυτές είναι αισιόδοξοι για τη σημερινή συνεδρίαση και περιμένουν διατήρηση του ανοδικού momentum.
Η επανέκδοση του ελληνικού δεκαετούς θα τραβήξει τα επενδυτικά βλέμματα.
Οι τραπεζικές μετοχές θα βρεθούν στο επίκεντρο, ενώ σήμερα πραγματοποιείται η γενική συνέλευση του ΟΤΕ και αποφασίζει διανομή μερίσματος 0,68 ευρώ ανά μετοχή και ακύρωση ιδίων μετοχών.
Η Intralot ανακοινώνει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2021 και οι μετοχές της Intercontinental διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,37 ευρώ ανά μετοχή.

Euroxx
Περιμένουμε πως το θετικό μακροοικονομικό περιβάλλον (πιθανή αναθεώρηση των εκτιμήσεων για το ΑΕΠ, βελτίωση προσδοκιών για τον τουρισμό) και το αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον θα διατηρήσει το ανοδικό τέμπο στην αγορά.

Eurobank Equities
Για σήμερα τα παράγωγα των μετοχών δείχνουν ήπιο ανοδικό ξεκίνημα με τους επενδυτές να εστιάζουν στα δεδομένα αναφορικά με την πίεση των τιμών και τις προοπτικές τόνωσης των οικονομιών.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, με τον ΚΜΟ 30 ημερών στις 891 μονάδες. Σημεία στήριξης οι 900 και 891 μονάδες και ισχυρό σημείο αντίστασης οι 920 μονάδες.

Beta
Η εγχώρια αγορά θα δοκιμάσει τα υψηλά έτους καθώς οι αγοραστές έχουν το πάνω χέρι και το rotation στα βαριά χαρτιά θα στηρίξει τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Depolas
Βλέπουμε εφικτή την περιοχή των 950 μονάδων ΓΔΧΑ για το επόμενο διάστημα, με την μεταβλητότητα να παραμένει σε υψηλά επίπεδα εν όψει και της εκπνοής των παραγώγων.
Υποστηρικτικά λειτουργούν οι διανομές μερισμάτων, αλλά και η ολοκλήρωση των εν εξελίξει αυξήσεων κεφαλαίου ειδικότερα στην ΑΛΦΑ.
Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης για συμμέτοχή στην ΑΜΚ της Aegean.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης