Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Το πιο κρίσιμο test για τις εισηγμένες - Ποιες έχουν τα περισσότερα ραντεβού στο New York Forum

Το πιο κρίσιμο test για τις εισηγμένες - Ποιες έχουν τα περισσότερα ραντεβού στο New York Forum
Το forum λόγω της πανδημίας, θα γίνει διαδικτυακά και έρχεται σε μία πολύ καλή περίοδο για το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο δοκιμάζει την ανοδική διαφυγή πάνω από τις 900 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

Το πιο κρίσιμο τεστ από το ξεκίνημα της πανδημίας δίνουν από σήμερα (8/6) και μέχρι τις 11 Ιουνίου οι ελληνικές εισηγμένες στο New York forum.
Η συμμετοχή των ελληνικών εταιρειών είναι μαζική, ενώ πλήθος κυβερνητικών αξιωματούχων θα παρουσιάσουν τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας στους ξένους επενδυτές.
Το forum λόγω της πανδημίας, θα γίνει διαδικτυακά και έρχεται σε μία πολύ καλή περίοδο για το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο δοκιμάζει την ανοδική διαφυγή πάνω από τις 900 μονάδες.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας θα μιλήσεις για το rebound της ελληνικής οικονομίας, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, θα παρουσιάσει την Ελλάδα, ως ένα φιλικό επενδυτικό προορισμό, ο ειδικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης θα παρουσιάσει τις ευκαιρίες στην Ελλάδα στη μετά Covid εποχή, ενώ παρόντες θα είναι και τέσσερις διευθύνοντες σύμβουλοι των ελληνικών συστημικών τραπεζών.
Το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι μεγάλο και σύμφωνα με πληροφορίες τα ραντεβού συνεχίζουν να κλείνονται και θα υπάρχει σημαντική ροή και αύριο.
Από τους διοργανωτές υπάρχει η εκτίμηση πως ο συνολικός αριθμός θα είναι σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα.

Μεταξύ των εταιρειών με τα περισσότερα ραντεβού, είναι και φέτος τα βαριά χαρτιά ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Πειραιώς, Alpha Bank και ΔΕΗ.
Η έκπληξη του forum είναι η Entersoft η οποία έχει πολλά ραντεβού και είναι μαζί με τις πέντε μεγάλες του FTSE 25 με τα περισσότερα ραντεβού.
Να σημειωθεί πως τόσο για την Entersoft, όσο και για τις Quest Συμμετοχών και Epsilon Net, θα είναι η πρώτη φορά που λαμβάνουν μέρος στο road show της Νέας Υόρκης, το οποίο είναι το δέκατο.
Funds από Ευρώπη όσο και από ΗΠΑ έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή να «ανακρίνουν» τις ελληνικές εισηγμένες.
Συνολικά περισσότερες από 30 εισηγμένες που έχουν το μεγάλο μέρος της κεφαλαιοποίησης του ΧΑ θα λάβουν μέρος στο διαδικτυακό συνέδριο.

Πιο αναλυτικά συμμετέχουν οι εταιρείες: ΑΔΜΗΕ, Aegean Airlines, Alpha Holdings, ΕΧΑΕ, ΕΥΔΑΠ, Cenergy, Ελλάκτωρ, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, Entersoft, Epsilon Net, Eurobank, Fourlis, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, Ικτίνος, Viohalco, Titan, Πλαστικά Θράκης, Σαράντης, Quest Συμμετοχών, ΔΕΗ, Profile, Prodea, ΟΛΠ, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, Εθνική Τράπεζα, Μυτιληναίος, Motor Oil, Lamda Development και Κρι-Κρι.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης