Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Η πορεία της μετοχής της Τρ. Πειραιώς προβλημάτισε το Δ.Σ. της Επ. Κεφαλαιαγοράς αλλά… προχώρησε παρακάτω

Η πορεία της μετοχής της Τρ. Πειραιώς προβλημάτισε το Δ.Σ. της Επ. Κεφαλαιαγοράς αλλά… προχώρησε παρακάτω
Επενδυτές καλούσαν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να ζητήσει εξηγήσεις από την Τράπεζα, αλλά και να διερευνήσει τις συναλλαγές
Σχετικά Άρθρα

Η ραγδαία υποχώρηση της τιμής της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς, προβλημάτισε το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σύμφωνα με πληροφορίες του BN, αλλά φαίνεται πως το -22% και ο τεράστιος όγκος στη μετοχή (29 εκατ. τεμάχια) δεν ήταν αρκετά, ώστε να κάνει την Επιτροπή να ασχοληθεί περαιτέρω.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η διοίκηση της Κεφαλαιαγοράς εμφανίζεται ικανοποιημένη από τις εξηγήσεις της Τράπεζας Πειραιώς, δηλαδή από την ανάρτηση στον δικτυακό τόπο της τράπεζας, της επεξηγηματικής έκθεσης με τις προτάσεις του διοικητικού συμβουλίου αναφορικά με την επικείμενη γενική συνέλευση και την αύξηση κεφαλαίου.

Βροχή τηλεφωνημάτων

Μάλιστα, από το ρεπορτάζ προκύπτει πως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έγινες χθες αποδέκτης πολλών τηλεφωνημάτων, με μετόχους της Τράπεζας Πειραιώς αλλά και επενδυτές οι οποία εμφανίζονταν δυσαρεστημένοι από τις εξελίξεις και να ζητούσαν ελέγχους.
Το όλο θέμα έχει να κάνει με το γεγονός ότι η μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς στη συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης 16 Μαρτίου έκλεισε με άνοδο 26,17%, στη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης 17 Μαρτίου έκλεισε με απώλειες 6,38% και χθες 18 Μαρτίου έκλεισε με απώλειες 22,05% και ρεκόρ όγκου συναλλαγών 29 εκατ. τεμάχια.
Στο μεσοδιάστημα δημοσιεύτηκε η πρόταση του διοικητικού συμβουλίου της Πειραιώς με αποτέλεσμα να αρχίσουν οι μεγάλες ρευστοποιήσεις.
Σημειώνεται πως ο χθεσινός όγκος αντιστοιχεί στο 3,5% περίπου του συνόλου των μετοχών.
Στελέχη της αγοράς αναφέρουν πως το μεγάλο θέμα είναι η τιμή της αύξησης, η πορεία της μετοχής και το reverse split, τα οποία ξυπνούν μνήμες ανακεφαλαιοποίησης και υπάρχει φόβος από τους μικροεπενδυτές ότι αυτοί θα είναι και πάλι οι μεγάλοι χαμένοι.
Αν η αύξηση γίνει χαμηλά, σημαίνει μεγαλύτερο dilution αλλά και απώλεια κεφαλαίου, αφού σε αυτές τις περιπτώσεις η τιμή της μετοχής τείνει να συναντήσει την τιμή της αύξησης.
Αυτό που ζητούσαν οι επενδυτές από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι να ζητήσει εξηγήσεις από την Τράπεζα, αλλά και να διερευνήσει τις συναλλαγές.
Αυτό που υπονοούσαν είναι ότι μπορεί από τις συναλλαγές να φανεί στην πορεία ότι κάποιοι ήξεραν περισσότερα και λάμβαναν αντίστοιχες θέσεις.
Να σημειωθεί πως ο όγκος συναλλαγών στα συμβόλαια επί της μετοχής στο χρηματιστήριο παραγώγων ήταν επίσης πολύ υψηλός στη χθεσινή συνεδρίαση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης