Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Προβληματίζει ο χαμηλός τζίρος – Συσσώρευση με πιθανή ήπια ανοδική κίνηση περιμένουν οι αναλυτές

ΧΑ: Προβληματίζει ο χαμηλός τζίρος – Συσσώρευση με πιθανή ήπια ανοδική κίνηση περιμένουν οι αναλυτές
Στο επίκεντρο εκτός από τις μετοχές των τραπεζών θα βρεθούν και οι μετοχές της Μυτιληναίος και της Jumbo
Σχετικά Άρθρα

Με τη διάθεση για ανάληψη ρίσκου να έχει βελτιωθεί στις αγορές του εξωτερικού, οι αναλυτές περιμένουν πως το ΧΑ θα μπορούσε να κινηθεί ήπια υψηλότερα σήμερα, αν και το σενάριο της συσσώρευσης παραμένει το επικρατέστερο.
Οι εξαιρετικά χαμηλοί όγκοι συναλλαγών και η απουσία σημαντικών ειδήσεων στο εσωτερικό αποτελούν ανασταλτικούς παράγοντες στην ανοδική κίνηση.
Μόνο με βελτίωση του τζίρου η αγορά θα μπορούσε να ξεπεράσει κρίσιμα επίπεδα.
Οι μετοχές των τραπεζών, λόγω και της βαρύτητας αλλά και της αδυναμίας που δείχνουν (πλην της Εθνικής) θα παραμείνουν στο επίκεντρο.
Επίσης στο επίκεντρο θα βρεθεί η μετοχή της Μυτιληναίος μετά και το αισιόδοξο μήνυμα της διοίκησης στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με αφορμή τη δημοσίευση των ετήσιων αποτελεσμάτων.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί και η μετοχή της Jumbo, η οποία ανακοίνωσε πως τον Ιανουάριο του 2021 παρά το γεγονός ότι λειτούργησε για λίγες μέρες και με περιορισμούς κατάφερε να έχει τζίρος σχεδόν στα ίδια επίπεδα με αυτόν του Ιανουαρίου του 2020, που δεν υπήρχαν περιορισμοί.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.
Οι χαμηλοί όγκοι συναλλαγών δημιουργούν ανησυχία.

Eurobank Equities
Για σήμερα πιστεύουμε πως η αγορά θα προσπαθήσει να ανακτήσει μέρος των απωλειών της, καθώς η διάθεση για ανάληψη ρίσκου στο εξωτερικό έχει βελτιωθεί.

Beta
Οι χαμηλοί όγκοι συναλλαγών και η αβεβαιότητα για την εξέλιξη της πανδημίας ίσως κάνουν τους επενδυτές να τηρήσουν στάση αναμονής στη σημερινή συνεδρίαση.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει πτωτική, όσο ο ΓΔ βρίσκεται κάτω από τις 772 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης κάτω από τις 465 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 750 και 712 μονάδες (KMO 200) και σημεία αντίστασης οι 772 (KMO 20) και 780 μονάδες.
Η ανακοίνωση του δείκτη ανεργίας στις ΗΠΑ είναι το σημαντικότερο μακροοικονομικό νέο σήμερα.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης