Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Alpha Trust: Αύξησε το ενεργητικό της με υψηλή και μεσαία κεφαλαιοποίηση

Alpha Trust: Αύξησε το ενεργητικό της με υψηλή και μεσαία κεφαλαιοποίηση
Οι μεγάλες θέσεις, ο συνδυασμός μεσαίας και υψηλής κεφαλαιοποίησης και η υπομονή επιβραβεύονται στο χρηματιστήριο
Οι μεγάλες θέσεις, ο συνδυασμός μεσαίας και υψηλής κεφαλαιοποίησης, αλλά, κυρίως, η υπομονή επιβραβεύονται στο χρηματιστήριο και την διαχείριση κεφαλαίων.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει με το Alpha Trust Hellenic Equity Fund R το οποίο απο τα τέλη του Οκτωβρίου μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου αύξησε το ενεργητικό του κατά 27% στα 49,3 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών.
Από τις αρχές του χρόνου, το Alpha Trust Ηellenic Equity Fund R εμφανίζει απόδοση -17%, έναντι -17,15% του Γενικού Δείκτη, ωστόσο μεταξύ των μετοχών του χαρτοφυλακίου τίτλοι οι οποίοι ξεπέρασαν την απόδοση του Γενικού Δείκτη, όπως Cenergy (23%) Πλαστικά Θράκης (60,4%), Quest (20,2%)
Υψηλές, όμως, ήταν οι αποδόσεις και από τις εταιρείες του Γενικού Δείκτη όπως, ΔΕΗ 63% Τέρνα Ενεργειακή (74%) ενώ αξιόλογες ήταν οι αποδόσεις και από τις υπόλοιπες μετοχές του FTSE ύστερα από την άνοδο της αγοράς πάνω από 30% τον Νοέμβριο.

Ο συνδυασμός

Οι αποδόσεις και η αύξηση του ενεργητικού, όπως επισημαίνει η υπεύθυνη των ελληνικών μετοχών της Alpha Trust κ. Ν. Ζαγάρη ήλθε μετά την απόφαση των διαχειριστών της εταιρείας να συνδυάσουν στο χαρτοφυλάκιο τις μετοχές εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης μαζί μ αυτές επιχειρήσεων μεσαίας κεφαλαιοποίησης.
Μεγάλο ρόλο, όμως, στις αποδόσεις έχουν οι μεγάλες θέσεις οι οποίες, εκ των πραγμάτων, δεν μπορούν να κτιστούν απο την μια ημέρα στην άλλη – ειδικά ένα ρηχό χρηματιστήριο όπως το ελληνικό.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, οι μεγάλες θέσεις σε μετοχές χρειάζονται ακόμη και χρόνια για να κτιστούν, όπως λ.χ στα Πλαστικά Θράκης, όπου το Αμοιβαίο έχει ξεπεράσει το 1 εκατ. τεμάχια.
Απο νωρίς οι διαχειριστές της Alpha Trust, εμπιστεύθηκαν την διοίκηση της εταιρείας για τις επενδύσεις και το προφίλ της εταιρείας. Οι επενδύσεις απέδωσαν άμεσα και αναμένεται να έχουν συνέχεια τα επόμενα τρίμηνα.
Βεβαίως, ο δρόμος προς τα κέρδη δεν είναι εύκολος καθώς προηγήθηκε μια περίοδος απαξίωσης του ελληνικού χρηματιστηρίου με χαμηλές συναλλαγές και αποχή των ξένων επενδυτών.

Ποιες είναι οι δέκα μεγαλύτερες θέσεις

Το συνολικό ενεργητικό τον Νοέμβριο σε 49,3 εκατ. ευρώ και η διάρθρωση του ήταν κατά 94,2% μετοχές και 5,78% διαθέσιμα.
Oι δέκα μεγαλύτερες θέσεις του Αμοιβαίου Κεφαλαίου Alpha Trust Hellenic Equity Fund R το Νοέμβριο ήταν Πλαστικά Θράκης 6,43%, Μυτιληναίος 6,12% , OTE 5,14%, ΓΕΚ- Τέρνα 5%, Τιτάν 4,32%, Τέρνα 4,21%, Quest 4,16%, ΔΕΗ 4,05%, Εθνική 3,87%, Σαράντης 3,85%.Μεγάλες θέσεις, όμως, υπάρχουν και σε Eurobank, Eθνική, Alpha bank, αλλά και στις εταιρείες Kρι- Κρι, Autohellas, Σαράντης, Briq.

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης