Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Μετοχές με (μερικές) άμυνες και αναχώματα σήμερα σε μια ημέρα μακελειού και «αίματος» - Ξεχωρίζει η Aegean

Μετοχές με (μερικές) άμυνες και αναχώματα σήμερα σε μια ημέρα μακελειού και «αίματος» - Ξεχωρίζει η Aegean
Ανθεκτικότερη η εικόνα κάποιων μη τραπεζικών blue chips - Ξεχωρίζουν οι Aegean, Coca Cola, Grivalia, Motor Oil, Τιτάνας κ.α.
Και όμως, παρά το γενικευμένο ξεπούλημα που λαμβάνει χώρα στην πρώτη συνεδρίαση μετά από πέντε εβδομάδες, κάποια μη τραπεζικά blue chips δείχνουν ότι μπορούν να αποτελέσουν κάποιου είδους επενδυτικά καταφύγια, αν και εφόσον εξισορροπήσει το κλίμα.
Αρκετά χαρτιά τόσο του FTSE 25 όσο και του Mid Cap έχουν απομακρυνθεί από το χαμηλό ημέρας και έχουν περιορίσει σημαντικά τις απώλειές τους.
Την πιο ανθεκτική εικόνα σήμερα στο χώρο του FTSE 25 έχουν οι Aegean Airlines, Coca Cola HBC, Grivalia Properties, Motor Oil, Τιτάνας και ΟΛΠ που χάνουν κάτω από 10%.
Αλλά και μετοχές όπως ο ΟΤΕ π.χ. που υποχωρεί κατά 11,59%, έφτασε να χάνει στο ξεκίνημα σε ποσοστό 29,88%!
Πιο αναλυτικά η Aegean Airlines έφτασε να υποχωρεί κατά 19,09% πέφτοντας στα 5 ευρώ, ενώ πλέον έχει γυρίσει θετικά στο +0,97% και στα 6,24 ευρώ, κερδίζοντας 1,24 ευρώ από το χαμηλό ημέρας.
Η Coca Cola HBC χάνει 3,95% ενώ στο χαμηλό ημέρας βρέθηκε στο -9,45%.
Η Grivalia Properties υποχωρεί κατά 4,89% ενώ έφτασε να χάνει 15,90%, η Motor Oil υποχωρεί κατά 6,24% ενώ στο χαμηλό ημέρας υποχωρούσε κατά 23,41%.
Ο Τιτάνας έφτασε να χάνει έως 26,92%, ενώ υποχωρεί 7,94%, ενώ ο ΟΛΠ έφτασε να χάνει 29,88% όμως τώρα οι πιέσεις έχουν περιοριστεί μόλις στο -7,59%!
Αξίζει να σημειωθεί ότι συχνά οι μη τραπεζικές μετοχές αποδεικνύονται ανθεκτικότερες των τραπεζών στα μεγάλα ξεπουλήματα, καθώς έχουν πιο συντηρητική άνοδο στα «γυρίσματα».
Η NBG Securities σε σημερινή της έκθεση επισημαίνει ότι «βγαίνει αγοραστής στην αδυναμία των μετοχών με διεθνή έκθεση. Οι εταιρείες με διεθνή παρουσία και παραγωγική βάση ταιριάζουν καλύτερα σε αυτήν την στρατηγική. Αυτές είναι οι Folli Follie, Τιτάν, Μετκα και Frigoglass.
Εξίσου καλές επιλογές είναι οι εταιρείες με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα, αλλά με μια τοπική παραγωγική βάση: Motor Oil, Μυτιληναίος και Aegean Airlines.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης