Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Τράπεζα Κύπρου: Δεν αποκλείει επαναξιολόγηση των μελών του Δ.Σ. ο Π. Δημητριάδης (ΚτΚ) – Εξηγήσεις στον Πρόεδρο Αναστασιάδη – Τι απαντά στις σφοδρές επικρίσεις

tags :
Τράπεζα Κύπρου: Δεν αποκλείει επαναξιολόγηση των μελών του Δ.Σ. ο Π. Δημητριάδης (ΚτΚ) – Εξηγήσεις στον Πρόεδρο Αναστασιάδη – Τι απαντά στις σφοδρές επικρίσεις
Δεν αποκλείει επαναξιολόγηση των στοιχείων για τα μέλη του Δ.Σ της Τράπεζας Κύπρου, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Π. Δημητριάδης.
Με εμπιστευτική του επιστολή δίνει εξηγήσεις στον Πρόεδρο Αναστασιάδη.
Τι απαντά στις σφοδρές επικρίσεις.
Στην επιστολή, η οποία κοινοποιείται στον υπουργό Οικονομικών και στα κοινοβουλευτικά κόμματα, ο διοικητής Δημητριάδης  εξηγεί τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και απαντά στις επικρίσεις που εξέφρασε δημοσίως ο Πρόεδρος για την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε.
Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον απείλησε ακόμη και με παύση από τα καθήκοντά του.
Ο Πανίκος Δημητριάδης αναφέρει στην επιστολή ότι η αξιολόγησης της ικανότητας και καταλληλότητας των μελών των ΔΣ τραπεζών είναι συνεχής εποπτική υποχρέωση, την οποία η κεντρική τράπεζα έχει υποχρέωση να εκτελεί με προσοχή χωρίς οποιουσδήποτε επηρεασμούς, όπως αναφέρουν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης.
Αν και υπήρχε πρόθεση να εξεταστούν τα στοιχεία όλων των υποψηφίων για το ΔΣ πριν τη συνέλευση της Τρ. Κύπρου, μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου, δηλαδή μετά τη λήξη της ημερομηνίας υποβολής υποψηφιοτήτων, υποβλήθηκαν μόνο 24 συμπληρωμένα ερωτηματολόγια. Ακόμα και αυτά, αναφέρει ο διοικητής, παρουσίαζαν αρκετά κενά και δεν συνοδεύονταν από όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά ενώ τα στοιχεία δεν ήταν επιβεβαιωμένα από την Τρ. Κύπρου.
Μέχρι το μεσημέρι της 10ης Σεπτεμβρίου είχαν ληφθεί 34 ερωτηματολόγια, συνεχίζει, αλλά εκκρεμούσε υποβολή σημαντικών συμπληρωματικών στοιχείων που είχαν ζητηθεί από τη BOCY .
«Η μόνη εναπομείνασα επιλογή ήταν η συνέχιση και ολοκλήρωση της αξιολόγησης των εκλεγμένων πλέον μελών του ΔΣ, όπως εξάλλου ήταν εξαρχής η ευθύνη και υποχρέωση της κεντρικής τράπεζας », αναφέρει η επιστολή.
Η διαδικασία συνέχισε να καθυστερεί, γιατί καθυστερούσε η υποβολή όλων των απαραίτητων στοιχείων, εξηγεί ο Π. Δημητριάδης.
Το τελευταίο ερωτηματολόγιο λήφθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου «αναμένετο ακόμα η υποβολή σημαντικών συμπληρωματικών στοιχείων για αριθμό μελών του ΔΣ».
Όπως αναφέρεται στην επιστολή, η κεντρική τράπεζα Κύπρου, «ενήργησε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα με στόχο την ολοκλήρωση της διαδικασίας το συντομότερο δυνατό που να στηρίζεται όμως ταυτόχρονα με τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων».
«Ακόμη και σήμερα δεν έχουν ληφθεί από την Τρ. Κύπρου επιβεβαιώσεις των στοιχείων για όλους τους Συμβούλους με ορατό το ενδεχόμενο να χρειαστεί να διαφοροποιηθούν κάποιες αξιολογήσεις στη βάση των επιβεβαιωμένων στοιχείων όταν αυτά ληφθούν», καταλήγει η επιστολή Δημητριάδη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης