Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ηλιάδης (πρώην διευθύνων σύμβουλος της Τρ. Κύπρου): Αδικαιολόγητος ο θόρυβος για την εξαγορά της Uniastrum - Oι φήμες για μίζες ύψους 50 εκατ. θίγουν ονόματα και αξιοπρέπειες

tags :
Ηλιάδης (πρώην διευθύνων σύμβουλος της Τρ. Κύπρου): Αδικαιολόγητος ο θόρυβος για την εξαγορά της Uniastrum - Oι φήμες για μίζες ύψους 50 εκατ. θίγουν ονόματα και αξιοπρέπειες
Στην αντεπίθεση περνά ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου, Ανδρέας Ηλιάδης, αναφορικά με τα όσα λέγονται για την περίφημη εξαγορά της ρωσικής Uniastrum.
"Οι φήμες για μίζες ύψους 50 εκατ. ευρώ που τάχα χορηγήθηκαν σε πρόσωπα ή εταιρείες για την εξαγορά της Uniastrum πλήττουν αξιοπρέπειες και ονόματα", δήλωσε μιλώντας στην κυπριακή βουλή ο κ. Ηλιάδης.
Στη σκιά των δημοσιευμάτων που θέλουν οι ποινικές έρευνες να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τα χρήματα που προορίζονταν για την ανακεφαλαιοποίηση της Uniastrum, δόθηκαν ως μίζες, ο κ. Ηλιάδης τόνισε πως "ο θόρυβος γύρω από το ζήτημα είναι αδικαιολόγητος".
Κατά τη συζήτηση στην κοινοβουλευτική επιτροπή θεσμών, ο βοηθός γενικός εισαγγελέας Ρίκκος Ερωτοκρίτου κάλεσε τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο Αντρέα Ηλιάδη να τοποθετηθεί κατά πόσο η Uniastrum πήρε την έγκριση της Κεντρικής Τράπεζας για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.
Ο κ. Ηλιάδης απάντησε, σύμφωνα με το Stockwatch, ότι οι εγκρίσεις της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου για το ζήτημα της Uniastrum ήταν δεδομένες.
Ο κ. Ηλιάδης σημείωσε ότι οι φήμες για μίζες πλήττουν αξιοπρέπειες και ονόματα επισημαίνοντας ότι δεν χάθηκαν τα 50 εκατ. που προορίζονταν για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Uniastrum. Όπως τόνισε, τα 40 εκατ. ήρθαν από την Τράπεζα Κύπρου και τα 10 εκατ. από τους Ρώσους επενδυτές.
Σύμφωνα με τον κ. Ηλιάδη δεν είναι δικαιολογημένος ο θόρυβος για την Uniastrum η οποία είχε περισσότερες καταθέσεις παρά χορηγήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης