Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Τράπεζα Κύπρου: Πυρετώδεις οι διαβουλεύσεις για το νέο Δ.Σ. - Άκαρπες οι συναντήσεις στην κεντρική τράπεζα - Εκπνέει η προθεσμία για τις υποψηφιότητες στις 4 Σεπτεμβρίου

tags :
 Τράπεζα Κύπρου: Πυρετώδεις οι διαβουλεύσεις για το νέο Δ.Σ. - Άκαρπες οι συναντήσεις στην κεντρική τράπεζα - Εκπνέει η προθεσμία για τις υποψηφιότητες στις 4 Σεπτεμβρίου
Πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις για τη διαμόρφωση του νέου διοικητικού συμβουλίου  της Τράπεζας Κύπρου, με τη δυσκολία στην κατάληξη σε υποψήφιους διοικητικούς συμβούλους να είναι εμφανής, λίγες ημέρες πριν από τη λήξη της διορίας, στις 4 Σεπτεμβρίου, για την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων.
Σύμφωνα με τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκος Δημητριάδης, έχει απευθύνει πρόσκληση στις τρεις ομάδες που εκπροσωπούν συμφέροντα καταθετών της Τράπεζας Κύπρου για κοινή σύσκεψη, κατά πάσα πιθανότητα την προσεχή Δευτέρα.
Πρόκειται για τα μεγάλα δικηγορικά και ελεγκτικά γραφεία που εκπροσωπούν μεγάλους καταθέτες, Ρώσους, Ουκρανούς και Κύπριους, τις  Διαχειριστικές Επιτροπές των ταμείων προνοίας και το 18% που εκπροσωπεί η Κεντρική Τράπεζα μέσω της διαχειρίστριας της Λαϊκής Τράπεζας και του Συνδέσμου Καταθετών Λαϊκής Τράπεζας-ΣΥΚΑΛΑ.
Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας κ. Δημητριάδης είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους εκπροσώπους της ομάδας των μεγάλων δικηγορικών γραφείων με τους οποίους αντάλλαξαν απόψεις, χωρίς όμως να κατατεθούν ονόματα υποψηφίων διοικητικών συμβούλων, όπως αναφέρει η εφημερίδα Φιλελεύθερος.
Το κατώφλι της Κεντρικής Τράπεζας πέρασε χθες και ο εκπρόσωπος του υπό εκκόλαψη νέου πόλου μετόχων, Κύπρος Χρυσοστομίδης, επαναλαμβάνοντας στους τεχνοκράτες της εποπτικής αρχής ότι φιλοδοξεί να εκπροσωπήσει το 50% του μετοχικού κεφαλαίου.
Νωρίτερα, ο κ. Χρυσοστομίδης με δηλώσεις του έστρεψε τα πυρά του κατά του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας δηλώνοντας ότι το 18% της Λαϊκής Τράπεζας και οι μεγαλοδικηγόροι οι οποίοι εκπροσωπούν το 12% του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Κύπρου «φαίνεται να ενεργούν πίσω από την πλάτη του υπολοίπου του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Κύπρου που κατέχεται από Κυπρίους και μη, με στόχο να διαχειριστούν την τύχη της Τράπεζας Κύπρου ερήμην των άλλων μετόχων».
Εν τω μεταξύ, σε νομοθετικό επίπεδο, το κυβερνών κόμμα Αναστασιάδη,  απέσυρε την πρότασης νόμου που ετοίμασε για στέρηση του δικαιώματος ψήφου από την «κακή» Λαϊκή στην Τρ. Κύπρου, μετά τη συζήτηση στην επιτροπή οικονομικών της κυπριακής βουλής, ωστόσο επέμεινε στην προσπάθεια περιορισμού των εξουσιών της Κεντρικής Τράπεζας στη διαδικασία εξυγίανσης, παρά τις έντονες ενστάσεις του διοικητή της κεντρικής τράπεζας.
Η αναθεωρημένη πρόταση νόμου δεν αποκλείεται να τεθεί αύριο στην ολομέλεια της Βουλής, ωστόσο δεν είναι βέβαιο το ακριβές περιεχόμενο, αφού αναφέρθηκε χθες και η πιθανότητα ανάμειξης στη διαδικασία και της επιτροπής κεφαλαιαγοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης