Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Τράπεζα Κύπρου: Λήγει αύριο η προθεσμία για συμμετοχή στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου - Στόχος η αποχώρηση 1.400-1.500 ατόμων - Μιχαηλίδης (πρόεδρος Δ.Σ.): Μέχρι στιγμής έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 900 άτομα

tags :
Τράπεζα Κύπρου: Λήγει αύριο η προθεσμία για συμμετοχή στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου - Στόχος η αποχώρηση 1.400-1.500 ατόμων - Μιχαηλίδης (πρόεδρος Δ.Σ.): Μέχρι στιγμής έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 900 άτομα
Λήγει αύριο η προθεσμία για συμμετοχή στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Τράπεζας Κύπρου, με τη διοίκηση να θέτει στόχο την αποχώρηση 1.400-1.500 ατόμων. Μέχρι στιγμής έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 900 άτομα, ωστόσο ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί.
Όπως αναφέρει ο  πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου Σοφοκλής Μιχαηλίδης, στα κυπριακά μέσα ενημέρωσης,  τις τελευταίες μέρες και μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε για βελτίωση του σχεδίου, κυρίως στο μέρος που αφορά στα ταμεία προνοίας, αυξήθηκε το ενδιαφέρον από δεκάδες υπαλλήλους να θέλουν να φύγουν από την τράπεζα.
«Μέχρι χθες υπέβαλαν αίτηση για να ενταχθούν στο σχέδιο εθελουσίας αφυπηρέτησης περίπου 900 άτομα ενώ είναι βέβαιο ότι σήμερα και αύριο αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί και ενδεχομένως να ξεπεράσει τους 1000», σημείωσε ο κ. Μιχαηλίδης.
Όσον αφορά τον  μέσο όρο ηλικίας που μέχρι σήμερα έχει ενταχθεί στο σχέδιο, ο κ. Μιχαηλίδης σημείωσε ότι η μεγάλη πλειονότητα ανήκει σε υπαλλήλους που πλησιάζουν το όριο.Είναι άτομα, είπε, πέραν των 50 ετών.

Συνεδριάζει σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο


Εν τω μεταξύ, συνεδριάζει σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου και ο πρόεδρος τονίζει ότι μεταξύ άλλων στην ατζέντα των θεμάτων που θα δει το συμβούλιο θα είναι και η μέχρι σήμερα πορεία του σχεδίου εθελούσιας εξόδου.
«Πρόθεση μας δεν είναι να ξεγυμνώσουμε υπηρεσίες της Τράπεζας που είναι ουσιώδεις, αλλά να μειωθεί ο αριθμός του προσωπικού ισορροπημένα και προσεγμένα. Δεν πρέπει να γεννήσουμε προβλήματα, αλλά να τα λύσουμε».

Δεν έχει ξεκαθαρίσει το ζήτημα των ταμείων προνοίας

Την ίδια ώρα, το ζήτημα των ταμείων προνοίας δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει, παρά το γεγονός ότι αυξήθηκε το ενδιαφέρον για την πρόωρη εθελουσία έξοδο.
Η κυβέρνηση δεν έχει προβεί σε δημόσια δήλωση για το πότε θα παραχωρηθούν τα χρήματα των ταμείων και με ποιο τρόπο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης