Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μόνο το 50% των μετοχών της Optima Bank αγόρασαν οι... εργαζόμενοι της τράπεζας

tags :
Μόνο το 50% των μετοχών της Optima Bank αγόρασαν οι... εργαζόμενοι της τράπεζας
Προέκυψαν 549.973 αδιάθετες Νέες Μετοχές, οι οποίες προσαυξάνουν τον αριθμό των Νέων Μετοχών προς διάθεση μέσω της Δημόσιας Προσφοράς
Σχετικά Άρθρα
Μόλις 500 χιλ., από τις συνολικά διαθέσιμες 1,05 εκατ., πήραν οι εργαζόμενοι της Optima Bank, "συμμετέχοντας" έτσι με τον... τρόπο τους στην αύξηση κεφαλαίου που κάνει η τράπεζα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Optima bank, στο πλαίσιο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της κατά 72.450.000 ευρώ, με δυνατότητα μερικής κάλυψης, και κατόπιν ολοκλήρωσης της διαδικασίας παράλληλης διάθεσης σε περιορισμένο κύκλο προσώπων έως 1.050.000 Νέων Μετοχών, ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό ότι συνολικά κατανεμήθηκαν 500.027 Νέες Μετοχές σε δικαιούχους της Παράλληλης Διάθεσης σε περιορισμένο κύκλο προσώπων.

Δικαιούχοι της Παράλληλης Διάθεσης σε περιορισμένο κύκλο προσώπων είναι:

(i) τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας,
(ii) τα ανώτατα στελέχη διοίκησης της Τράπεζας (μέλη Εκτελεστικής Επιτροπής), το προσωπικό της Τράπεζας, το προσωπικό των θυγατρικών της και τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων αυτών (από κοινού το «Προσωπικό») καθώς και
(ii) λιγότεροι από 100 συνεργάτες της Τράπεζας, δηλαδή πελάτες και προμηθευτές και γενικά πρόσωπα με τα οποία η Τράπεζα ή/και οι θυγατρικές της διατηρούν σημαντική κατά την κρίση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας συμβατική σχέση (οι «Συνεργάτες»).
Συγκεκριμένα, η κατανομή ανά κατηγορία δικαιούχων, έχει ως εξής:
60.243 Νέες Μετοχές κατανεμήθηκαν σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας,
411.084 Νέες Μετοχές κατανεμήθηκαν στο Προσωπικό, και
28.700 Νέες Μετοχές κατανεμήθηκαν σε Συνεργάτες.
Συνεπώς, προέκυψαν 549.973 αδιάθετες Νέες Μετοχές, οι οποίες προσαυξάνουν τον αριθμό των Νέων Μετοχών προς διάθεση μέσω της Δημόσιας Προσφοράς.
Κατόπιν των ανωτέρω, ο συνολικός αριθμός των Νέων Μετοχών που θα διατεθούν μέσω της Δημόσιας Προσφοράς διαμορφώνεται σε έως 20.499.973 Νέες Μετοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης