Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μεγάλου (Τρ. Πειραιώς): Επενδύσεις 500 δισ. ευρώ έως το 2050 για την πράσινη μετάβαση

Μεγάλου (Τρ. Πειραιώς): Επενδύσεις 500 δισ. ευρώ έως το 2050 για την πράσινη μετάβαση
Σύμφωνα με τον Χρ. Μεγάλου, θα απαιτηθούν σημαντικές επενδύσεις - περίπου 500 δισ. ευρώ έως το 2050 - για την πράσινη μετάβαση
Σχετικά Άρθρα
«Η μετάβαση σε μια οικονομία χωρίς εκπομπές άνθρακα, που προστατεύει το περιβάλλον και συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, είναι εφικτή και οικονομικά βιώσιμη», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου μιλώντας στο συνέδριο Reuters Responsible Business Europe 2023 που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο στις 6 και 7 Ιουνίου.
«Για αυτόν το λόγο έχουμε τοποθετήσει τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο της επιχειρηματικής στρατηγικής της Τράπεζας Πειραιώς» πρόσθεσε και σημείωσε πως «η Τράπεζα Πειραιώς έχει υποστηρίξει και υποστηρίζει τομείς όπως οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), η Αποθήκευση Ενέργειας, η Υπεύθυνη Γεωργία κ.λπ., διαδραματίζοντας ουσιαστικό ρόλο στη βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».

Σημαντικές επενδύσεις

Σήμερα, είπε ο κ. Μεγάλου, πολλές βιομηχανίες στην Ελλάδα φιλοδοξούν να μηδενίσουν τις εκπομπές τους σύμφωνα με τους στόχους του Εθνικού Σχεδίου για το Κλίμα. Για να επιτευχθεί αυτό, θα απαιτηθούν σημαντικές επενδύσεις – περίπου 500 δισ. ευρώ έως το 2050. Αυτή η μετάβαση θα έχει σαφή θετικό μακροοικονομικό αντίκτυπο για την οικονομία.

Στήριξη στην πράσινη μετάβαση

Σε ερώτηση σχετικά με τον ρόλο που διαδραματίζουν οι τράπεζες σε θέματα βιωσιμότητας, ο κ. Μεγάλου σημείωσε ότι «Αποτελεί πρόκληση για την Τράπεζα Πειραιώς και τις άλλες ελληνικές τράπεζες, η παροχή ολοκληρωμένης υποστήριξης στις ελληνικές επιχειρήσεις για επενδύσεις σε καθαρές τεχνολογίες, μέσω εξειδικευμένων χρηματοδοτικών εργαλείων και συμβουλευτικών υπηρεσιών.
Ο ρόλος μας απαιτεί να δώσουμε τη δυνατότητα στις ελληνικές επιχειρήσεις να προσαρμοστούν στο νέο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης και εξοικονόμησης ενέργειας που θα τους επιτρέψει να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους στην αγορά, να μειώσουν το λειτουργικό τους κόστος και να εισέλθουν σε νέους καινοτόμους τομείς. Στην Τράπεζα Πειραιώς είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να διευκολύνουμε την πρόοδο και να υποστηρίζουμε τους πελάτες μας στην πράσινη μετάβαση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης