Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μεγάλου (Τρ. Πειραιώς) στο Bloomberg: Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση - Έως το 2025 η αποεπένδυση του ΤΧΣ

Μεγάλου (Τρ. Πειραιώς) στο Bloomberg: Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση - Έως το 2025 η αποεπένδυση του ΤΧΣ
O Χρήστος Μεγάλου εξέφρασε την αισιοδοξία του για την ελληνική οικονομία, εκτιμώντας ότι η ανάπτυξη θα «τρέξει» με ρυθμό 3,5% το 2023
Σχετικά Άρθρα
Για την αναγκαιότητα μίας σταθερής κυβέρνησης στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια έκανε λόγο ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Bloomberg.
«Το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και πιστεύουμε ότι οι επόμενες εκλογές θα οδηγήσουν σε μια σταθερή κυβέρνηση, κάτι που χρειάζεται η χώρα για τα επόμενα χρόνια, σημείωσε ο Χρήστος Μεγάλου.
Ο κύριος Μεγάλου πρόσθεσε ότι είναι μια κυβέρνηση που μέχρι στιγμής εφαρμόζει μια σειρά από πολιτικές οι οποίες έχουν αυξήσει σημαντικά τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας, τις εξαγωγές αλλά και τις Άμεσες Ξένες Επενδύσεις.
O Χρήστος Μεγάλου εξέφρασε την αισιοδοξία του για την ελληνική οικονομία, εκτιμώντας ότι η ανάπτυξη θα «τρέξει» με ρυθμό 3,5% το 2023 και 3% τα επόμενα έτη.
Παράλληλα, εξέφρασε την προσδοκία για αύξηση των άμεσων ξένων επενδύσεων, αλλά και μεγάλης ώθησης στις ελληνικές εξαγωγές.
megalou_bloomberg.JPG
Έως το 2025 η αποεπένδυση του ΤΧΣ

Αναφορικά με τον σχεδιασμό για την αποεπένδυση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ο CEO της Πειραιώς τόνισε ότι η σχετική διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2025.
Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι η Τρ. Πειραιώς ήδη αναζητά συμβούλους.
Όσον αφορά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPLs), ο δείκτης της Πειραιώς αναμένεται προς το 5% έως το τέλος του 2023 «και είμαστε αποφασισμένοι και στοχοπροσηλωμένοι ώστε ο δείκτης τους να φτάσει σύντομα τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
Ο κ. Μεγάλου εκτίμησε ότι «αφενός έχουμε το καθαρό περιθώριο επιτοκίου να αυξάνεται και από την άλλη, οι καταθέτες θα απαιτήσουν υψηλότερη απόδοση για τα χρήματά τους και αυτό είναι κάτι πάνω στο οποίο εργαζόμαστε. Πιστεύουμε ότι το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο θα κυμανθεί γύρω στα 2,3%-2,4%, που είναι ένα πολύ καλό περιθώριο για μια ευρωπαϊκή τράπεζα. H Ελλάδα τον Απρίλιο σημείωσε πληθωρισμό 3% για το έτος, που είναι ένας αξιοσημείωτος αριθμός.
Παρόλα αυτά, αναμένουμε ότι η ΕΚΤ θα αυξήσει τα επιτόκια προς το όριο του 3,75%, αλλά και πάλι δεν πιστεύουμε ότι αυτό θα επηρεάσει σημαντικά τα χαρτοφυλάκια μας. Παραμένουμε προσεκτικοί και σε ετοιμότητα να βοηθήσουμε τους πελάτες μας αν χρειαστεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης