Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τράπεζα Κύπρου: Με άνοδο +10% στα χρηματιστήρια της Λευκωσίας και του Λονδίνου, με ώθηση από το... Lone Star

Τράπεζα Κύπρου: Με άνοδο +10% στα χρηματιστήρια της Λευκωσίας και του Λονδίνου, με ώθηση από το... Lone Star
Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία προσφορά του Lone Star ήταν στo 1,5 ευρώ και έκτοτε έχει ξεκινήσει επαφές στην Κύπρο
Σχετικά Άρθρα

Μια τέταρτη προσφορά για την Τράπεζα Κύπρου από το αμερικανικό Lone Star προεξοφλούν οι αγορές σε Κύπρο και Λονδίνο, καθώς η μετοχή της καταγράφει άνοδο 10,15% στη Λευκωσία στα 1,465 ευρώ και 10.26% στο Λονδίνο στις 1,29 λίρες.
Το τελευταίο διάστημα πολλά funds αύξησαν την θέση τους στη μετοχή, ενώ η άνοδος στο Λονδίνο πραγματοποιείται με υψηλότερο όγκο συναλλαγών.
Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία προσφορά του Lone Star ήταν στo 1,5 ευρώ και έκτοτε έχει ξεκινήσει επαφές στην Κύπρο, ενώ η κυπριακή κυβέρνηση έχει καταθέσει νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση έχει δικαίωμα παρέμβασης σε εξαγορές συστημικών εταιρειών ή τραπεζών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τώρα, η νέα προσφορά δεν έχει κατατεθεί, καθώς υπάρχει ένα περιθώριο 9 ημερών μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου το απόγευμα.

Τι έχει ανακοινώσει το Lone Star

Στις 6 Σεπτεμβρίου 2022, το Lone Star σε μια προσπάθεια να προλάβει τυχόν κινήσεις της Τράπεζας Κύπρου είχε ανακοινώσει πρός το Χρηματιστήριο του Λονδίνου ότι, βάσει των Ιρλανδικών κανόνων εξαγορών έχει το δικαίωμα να τροποποιήσει την μορφή και το μείγμα της προσφοράς, εκτός από το ότι, οποιαδήποτε συναλλαγή θα υλοποιηθεί βάσει διακανονισμού (scheme of arrangement).
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το Lone Star διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει τους όρους οποιασδήποτε προσφοράς (συμπεριλαμβανομένης της προσφοράς με λιγότερο ευνοϊκούς όρους ή σε τιμή χαμηλότερη από 1,51 ευρώ ανά μετοχή) εαν:
α) υπάρξει σύσταση του Δ.Σ. της Τράπεζας,
β) ανακοινωθεί μέρισμα,
γ)με ανακοίνωση της τράπεζας για συναλλαγή σύμφωνα με τον ιρλανδικό νόμο,
δ) εαν τρίτο μέρος ανακοινώσει χαμηλότερη προσφορά από 1,51 ευρώ (τελευταία προσφορά).

H Tράπεζα Κύπρου στην Αθήνα - Tι εξετάζουν ελληνικές τράπεζες

Την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου βρέθηκε στην Αθήνα, όπως και οι σύμβουλοι της Goldman Sachs- ΗSBC.
Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, η Εθνική Τράπεζα δυνητικά λόγω κεφαλαίων είναι ικανή να πραγματοποιήσει μια αντι - προσφορά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες και η Alpha bank εξετάζει το ίδιο ενδεχόμενο, αν και πηγές της τράπεζας τονίζουν ότι, η στρατηγική στο εξωτερικό περιλαμβάνει άλλη χώρα.
Πάντως η πιθανότητα η Τράπεζα Κύπρου να περάσει σε ελληνική τράπεζα είναι πολύ περιορισμένη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης