Τραπεζικά νέα

Γ. Ζανιάς (Eurobank): Οι τράπεζες εξυγιαίνονται και χρηματοδοτούν την οικονομία - 2,2 δισ. ευρώ τους πρώτους μήνες του 2022

Γ. Ζανιάς (Eurobank): Οι τράπεζες εξυγιαίνονται και χρηματοδοτούν την οικονομία - 2,2 δισ. ευρώ τους πρώτους μήνες του 2022
Αυξήθηκε η ρευστότητα των τραπεζών μέσω των καταθέσεων
Σχετικά Άρθρα

“Oι ελληνικές τράπεζες εξυγιαίνουν τους ισολογισμούς τους και ήδη δυο συστημικές τράπεζες θα βρίσκονται με μονοψήφιο ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων ενώ στο τέλος τους έτους όλες οι τράπεζες θα έχουν μονοφήψιο ποσοστό” τόνισε σε ομιλία του κατά την γενική συνέλευση των μετόχων της Eurobank o πρόεδρος της κ. Γ. Ζανιάς.
Ο πρόεδρος της Εurobank περιέγραψε το νέο οικονομικό και γεωπολιτικό περιβάλλον σημείωσε ότι, η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε πιο ευνοϊκή θέση. Οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Eπιτροπής αναφέρουν άνοδο 4% από 3,5%, καθώς αναμένονται και κεφάλαια ύψους 90 δισ. ευρώ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Η ρευστότητα των τραπεζών, όπως είπε, μέσω των καταθέσεων αυξήθηκε καθώς από τον Ιανουάριο του 2021 έως τον Μάιο του 2022 οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 16 δισ. ευρώ. Επίσης, η καθαρή χρηματοδότηση της οικονομίας από τις τράπεζες το 2021 ανήλθε σε 3,3 δισ. ευρώ ενώ τους πρώτους μήνες του 2022 ανήλθε ήδη σε 2,2 δισ. ευρώ. Οι τράπεζες, επίσης, θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην κατανομή των πόρων μέσω του Ταμείο Ανάκαμψης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης