Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μεταξύ 750 και 850 μον. το ελληνικό χρηματιστήριο όσο κρατάει η ουκρανική και ενεργειακή κρίση – Ξεχάστε τις 1.000 μον.

Μεταξύ 750 και 850 μον. το ελληνικό χρηματιστήριο όσο κρατάει η ουκρανική και ενεργειακή κρίση – Ξεχάστε τις 1.000 μον.

Για την ώρα μη πειστική αναλαμπή στο ελληνικό χρηματιστήριο αλλά προσοχή μην ξεγράψετε τις 800 μον. σε δύο μήνες... τίτλος του bankingnews στις 31 Ιανουαρίου 2022...

Σχετικά Άρθρα

Οι επενδυτές του ελληνικού χρηματιστήριου να προσαρμοστούν στην νέα πραγματικότητα.
Ποια είναι η νέα πραγματικότητα;
Όσο μαίνεται η ουκρανική κρίση – αν και επιμένουμε ότι η τάση είναι αποκλιμάκωση και όχι κλιμάκωση – και όσο μαίνεται ο ενεργειακός πόλεμος το ελληνικό χρηματιστήριο θα κινηθεί σε διακύμανση μεταξύ 750 μονάδων χαμηλό με 850 μονάδων υψηλό.

Ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 803 μονάδες ουσιαστικά βρίσκεται -18% χαμηλότερα από τα υψηλά έτους περίπου 974 μονάδες.
Ότι είδαμε τις 800 με 780 μονάδες στόχο που είχε θέσει το bankingnews από αρχές Ιανουαρίου 2022… δεν το συζητάμε.
Για την ώρα μη πειστική αναλαμπή στο ελληνικό χρηματιστήριο αλλά προσοχή μην ξεγράψετε τις 800 μον. σε δύο μήνες... τίτλος του bankingnews στις 31 Ιανουαρίου 2022...
Στα συνοδευτικά κείμενα μπορείτε να δείτε τουλάχιστον 8 άρθρα που προειδοποιούσαν ότι έρχονται οι 800 μονάδες... ενώ ο Γενικός Δείκτης ήταν πάνω από τις 950 μονάδες.

Προσέξτε οι 800 με 780 μονάδες είχαμε αναφέρει ότι θα είναι το χαμηλό έτους για το 2022 χωρίς να προσμετράμε προφανώς το Ουκρανικό, απλά οι καταιγιστικές εξελίξεις στην Ουκρανία και ο ενεργειακός πόλεμος επιτάχυνε τις εξελίξεις… αλλά προσοχή η διόρθωση που περιμένουμε στην Wall Street ούτε καν έχει ξεκινήσει…

Τι περιμένουμε από τις ελληνικές τράπεζες;

Σε αντίθεση με τις υπερφίαλες τιμές στόχους που έθεταν ελληνικές χρηματιστηριακές εταιρίες και ξένες επενδυτικές τράπεζες, το bankingnews για μια ακόμη φορά είχε την τόλμη να αναφέρει… μην έχετε αυταπάτες οι τιμές στόχοι που τίθενται στις τράπεζες είναι αδικαιολόγητα εξωπραγματικές.
Που βρισκόμαστε σήμερα;
Η Eurobank ανακοίνωσε κέρδη αξιοπρεπή μεν αλλά όχι κάτι το εντυπωσιακό στα 328,5 εκατ οπότε τα 0,83 ευρώ ή 3 δισεκ. κεφαλαιοποίηση δικαιολογούνται.
Όχι τα 1,15 ευρώ δεν δικαιολογούνται.
Η Alpha bank πιστεύουμε ότι αξίζει πάνω από το 1 ευρώ που βρίσκεται όπως και η Εθνική τράπεζα που έχει δεχθεί καταιγισμό πωλήσεων καθώς πολλά funds έχουν ρευστοποιήσει θέσεις.
Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι πολλές από αυτά τα funds που κατείχαν επενδυτικές θέσεις στην Εθνική τράπεζα έχουν μειώσει θέσεις... έχουν πουλήσει.
FMR 5,73%
Norges Bank 2,39%
Vanguard 2,09%
ΕΦΚΑ 1,94%
Capital Group 1,87%
Alpha asset management 1,15%
Eurobank 0,66%
Massachusetts Pension funds 0,65%
Πειραιώς asset management 0,64%
Schroders 0,60%
Dimensional fund 0,53%
Chiron investment management 0,41%
Pictet 0,39%
Robeco 0,33%
Εθνική τράπεζα 0,33%
Swedbank 0,28%
Lyxor 0,26%
Victory Capital 0,25%
Allianz 0,25%
Credit Agricole 0,23%
T Rowe Price 0,23%
Alpha Trust 0,22%

Επίσης η μετοχή της Πειραιώς πιστεύουμε ότι αξίζει υψηλότερα όχι στα 1,22 ευρώ.
Δεν μας προβληματίζει καθόλου η μετοχή της ΔΕΗ, σας θυμίζουμε ότι το bankingnews είχε τολμήσει σε ανύποπτο χρόνο να αναφέρει ότι η μετοχή της ΔΕΗ είναι φούσκα αλλά… φουσκάρα.
Μας προβληματίζει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κάτω από τα 9 ευρώ καθώς πιέζονται τα collaterals από τα μετοχοδάνεια Περιστέρη και τις εγγυήσεις που έχουν δοθεί ακόμη και για τα δάνεια… Μαρινάκη που απέκτησε μετοχές της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.
Η πτώση της Coca Cola έχει γενεσιουργό αιτία την Ουκρανία…
Τελικά ο Δημήτρης Μελισσανίδης ήξερε πότε ήταν η καλύτερη περίοδος να πουλήσει τις μετοχές του στον ΟΠΑΠ.

To συμπέρασμα

Οι 800 με 780 μονάδες ήταν ένα ρεαλιστικός στόχος για το ελληνικό χρηματιστήριο εντός του 2022 και ο στόχος αυτός επιτεύχθηκε αλλά με διαφορετική αιτία από αυτή που αναμέναμε.
Αυτό σημαίνει ότι ακόμη έχουμε ένα αποσταθεροποιητικό παράγοντα… που θα έρθει από το μέλλον.
Εμείς ξεχνάμε τις 1.000 μονάδες στο ελληνικό χρηματιστήριο και θα δικαιωθεί και η πρόβλεψη μας – πάλι Ιανουαρίου 2022 την περίοδο του ράλι των τραπεζικών μετοχών – που αναφέραμε ότι εμείς απέναντι σε αυτό το τραπεζικό ράλι θα τα πουλούσαμε όλα.
Προσέξτε οι τραπεζικές μετοχές υπό φυσιολογικές συνθήκες αξίζουν πιο υψηλά από τις τρέχουσες τιμές… ξεκάθαρα αλλά όχι τις τιμές που πλησίασαν.
Επίσης στις τιμές στόχους που θέτουν οι ελληνικές χρηματιστηριακές εταιρίες εμείς δίνουμε μηδενική σημασία, είναι τιμές στόχοι δημοσίων σχέσεων…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης