Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Βραχυπρόθεσμα κραχ στις αγορές – Το ελληνικό χρηματιστήριο κάτω από τις 900 μον. ή -7% λόγω Ουκρανίας

Βραχυπρόθεσμα κραχ στις αγορές – Το ελληνικό χρηματιστήριο κάτω από τις 900 μον. ή -7% λόγω Ουκρανίας
Οι επενδυτές του ελληνικού χρηματιστηρίου θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι 880 με 900 μονάδες αποτελούν ένα ισχυρό σημείο στήριξης και μόνο διάσπαση των 880 μονάδων θα φέρει τις 850 μονάδες που είναι το χειρότερο σενάριο λόγω Ουκρανίας
Σχετικά Άρθρα

Η ρωσική εισβολή – που δεν αναμενόταν σε ευρεία κλίμακα – αλλάζει τα δεδομένα στα χρηματιστήρια και ειδικά στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Εύλογα θα επικρατήσουν οι πωλητές στα χρηματιστήρια αλλά εκτιμούμε ότι το κραχ δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια και η ψυχραιμία στο τέλος θα επικρατήσει.

Βραχυπρόθεσμα, το ελληνικό χρηματιστήριο θα υποχωρήσει κάτω από τις 900 μονάδες, πρώτη στήριξη τις 880 μονάδες ή πτώση -7%.
Ωστόσο προσοχή η διόρθωση που θα λάβει χώρα δεν θα είναι μεγάλης κλίμακας και δεν σχετίζεται με την διόρθωση που αναμένουμε εδώ και καιρό…
Όπως έχει τονιστεί μέσα στο 2022 θα δούμε χαμηλό τις 800 μονάδες στο ελληνικό χρηματιστήριο αλλά οι 800 μονάδες δεν θα έρθουν λόγω της Ουκρανίας.
Η διόρθωση που αναμένεται λόγω της Ουκρανίας εύλογα έχει παγκόσμια χαρακτηριστικά αλλά δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια.
Θα ασκηθούν πιέσεις καθώς η Ρωσία τελικά εισέβαλε στην Ουκρανία αλλά η διόρθωση δεν θα λάβει καταστροφικές διστάσεις…

Οι επενδυτές του ελληνικού χρηματιστηρίου θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι 880 με 900 μονάδες αποτελούν ένα ισχυρό σημείο στήριξης και μόνο διάσπαση των 880 μονάδων θα φέρει τις 850 μονάδες που είναι το χειρότερο σενάριο λόγω Ουκρανίας.
Προσέξτε η διόρθωση που θα λάβει χώρα και εκτιμούμε ότι δεν θα έχει διάρκεια, δεν είναι η μεγάλη διόρθωση που περιμέναμε για το ελληνικό χρηματιστήριο.
Οι αιτίες της πτώσης βραχυπρόθεσμα είναι ξεκάθαρες, Ουκρανία, ρωσική εισβολή και αποσταθεροποίηση στην ενέργεια.
Βέβαια εάν η κλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία κρατήσει περισσότερο από ότι έχει εκτιμηθεί θα μπορούσε όλο αυτό το αρνητικό σκηνικό να έχει επιπτώσεις στις οικονομίες, επιβράδυνση των ΑΕΠ σε Ελλάδα και εξωτερικό, νέα αύξηση πληθωρισμού, υποχρεώνοντας τις κεντρικές τράπεζες να λάβουν μέτρα δραστικά εν μέσω ενός δραματικά επιδεινούμενου περιβάλλοντος.
Υπάρχει κίνδυνος να βρεθεί αντιμέτωπη η διεθνής οικονομία με αύξηση πληθωρισμού και ταυτόχρονα σοβαρή επιβράδυνση των οικονομιών, δηλαδή τον χειρότερο συνδυασμό με οικονομικούς όρους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης