Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Με δήθεν 181 εκατ κεφάλαια και ζημίες σε PPI η Attica bank συνεχίζει να παραπλανά τους επενδυτές

Με δήθεν 181 εκατ κεφάλαια και ζημίες σε PPI η Attica bank συνεχίζει να παραπλανά τους επενδυτές
Στο ερώτημα που έθεσε το bankingnews εάν το Ellington και το ΤΜΕΔΕ που συμμετείχαν στην αύξηση κεφαλαίου πήραν δάνειο ή άλλη διευκόλυνση… η απάντηση είναι αρνητική
Σχετικά Άρθρα

Τα αποτελέσματα 9μήνου της Attica bank ήταν η γνωστή εικόνα, τραγικές επιδόσεις μιας παραπαίουσας τράπεζας που μάλιστα δηλώνει ότι έχει και 181,1 εκατ κεφάλαια πριν την αύξηση κεφαλαίου των 240 εκατ… αλλά ο έλεγχος των στοιχείων ενεργητικού κεκαλυμμένο AQR θα πραγματοποιηθεί για να αποκαλύψει άλλα 200-250 εκατ ζημίες.
Η Attica bank ανακοίνωσε αποτελέσματα 9μήνου 2021.
Ότι και να γράψουμε είναι λίγο.
Σε όλες τις δραστηριότητες της είχε πτώση, τα συνολικά έσοδα μειώθηκαν πάνω από 30% στα 38,6 εκατ ενώ το πιο τραγικό όλων τα προ προβλέψεων έσοδα PPI εμφάνισαν για μια ακόμη χρονιά ζημίες -12,5 εκατ ευρώ.
Με εξαίρεση τις προμήθειες δεν υπήρχε ένας δείκτης που να εμφανίσει αύξηση αντιθέτως σημειώθηκε μεγάλη μείωση παντού απόδειξη ότι η Attica bank έχει χρεοκοπήσει…
Η Attica bank εμφάνισε τελικά ζημίες στο 9μηνο του 2021 κατά -27 εκατ αλλά το εντυπωσιακό είναι ότι μείωσε και τις προβλέψεις στα 7,6 εκατ ευρώ….
Όταν θα διεξάγει την άσκηση δέουσας επιμέλειας πόσες ζημίες θα εμφανίσει και πόσο ρεαλιστική είναι η πολιτική της Attica bank;

Πόσα τελικά είναι τα κεφάλαια;

Η Attica bank αναφέρει ότι εμφανίζει συνολικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας 15,6% μετά την αύξηση κεφαλαίου των 240 εκατ.
Οπότε 181 εκατ κεφάλαια που ήδη διαθέτει + 240 εκατ της αύξησης περίπου 420 εκατ ευρώ.
Έχει όμως 420 εκατ ευρώ κεφάλαια η Attica bank;
Η απάντηση είναι πως όχι αφού στην άσκηση δέουσας επιμέλειας θα προκύψουν ζημίες 200 με 250 εκατ όπερ σημαίνει ότι τα 420 εκατ στην πραγματικότητα είναι 220 με 170 εκατ ευρώ.
Να ληφθεί υπόψη ότι η Attica bank σε αυτά τα κεφάλαια χρωστάει στο ελληνικό δημόσιο άλλα 99 εκατ από τις παλαιές προνομιούχες μετοχές που έχουν μετατραπεί σε ομόλογο Tier 2.
Οπότε η τράπεζα συνεχίζει να βρίσκεται σε καθεστώς χάους.

Υποσημείωση

Στο ερώτημα που έθεσε το bankingnews εάν το Ellington και το ΤΜΕΔΕ που συμμετείχαν στην αύξηση κεφαλαίου πήραν δάνειο ή άλλη διευκόλυνση… η απάντηση είναι αρνητική.

Ποια η χρηματιστηριακή αξία της Attica bank;

Σήμερα η Attica bank έχει αποτίμηση στο χρηματιστήριο 241εκατ δηλαδή τα κεφάλαια των 181 εκατ έχουν αξία μηδέν και πλέον αποτιμάται όσο και το ύψος της αύξησης των 240 εκατ.
Όμως δεν είναι αυτή η χρηματιστηριακή αξία της Attica Bank.
H χρηματιστηριακή αξία είναι μηδέν καθώς τα 240 εκατ θα μηδενιστούν λόγω των επερχόμενων νέων ζημιών.
Η Attica bank θα πρέπει να έχει χρηματιστηριακή αξία μεταξύ 50 με 80 εκατ μετά την αύξηση των 240 εκατ οπότε έχει περιθώρια πτώσης η μετοχή -70%.
Ναι δυστυχώς αυτή είναι η πικρή αλήθεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης