Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Διαδικασία ΑΜΚ δύο φάσεων της Attica bank για τα πανηγύρια – Υλοποιούν AQR από την πίσω πόρτα – Νέα ενεργοποίηση DTC

Διαδικασία ΑΜΚ δύο φάσεων της Attica bank για τα πανηγύρια – Υλοποιούν AQR από την πίσω πόρτα – Νέα ενεργοποίηση DTC
Η δεύτερη φάση ανακεφαλαιοποίησης με άσκηση δέουσας επιμέλειας... για να βρουν πόσες είναι οι ζημίες και ενεργοποίηση DTC 
Σχετικά Άρθρα

Πόσες φορές έχει παραπλανήσει το επενδυτικό κοινό η Attica bank;
Όχι μην αναζητήσετε απάντηση, θα χαθείτε στο μέτρημα.
Δυστυχώς όλες οι πληροφορίες που έχει παρουσιάσει το bankingnews επιβεβαιώνονται.
Εδώ και μήνες υποστηρίζουμε ότι η πραγματική μαύρη τρύπα της Attica bank είναι 500 με 600 εκατ ευρώ.
Η τράπεζα έβγαζε ανακοινώσεις διαψεύδοντας τις πληροφορίες.
Έρχεται όμως η παντελώς αναξιόπιστη διοίκηση της Attica bank και σε ανακοίνωση της στις 13 Δεκεμβρίου 2021 ανέφερε ότι
1)Θα υπάρξουν δύο φάσεις ανακεφαλαιοποίησης
2)Θα ακολουθήσει δεύτερη επένδυση σε κεφάλαια αρχές Καλοκαιριού του 2022 εφόσον αποτιμηθούν οι τιτλοποιήσεις NPEs όπου θα προκύψουν ζημίες.
3)Η άσκηση δέουσας επιμέλειας που θα διεξαχθεί δεν είναι τίποτε άλλο από ένα κεκαλυμμένο AQR asset quality review δηλαδή έλεγχος στοιχείων ισολογισμού για να εξακριβωθεί η αξιοπιστία τους.
Να θυμίσουμε ότι το θέμα αυτό το έχει αποκαλύψει το bankingnews ότι πρέπει να διεξαχθεί AQR που απλά τώρα το βαφτίζουν έλεγχο δέουσας επιμέλειας
4)Λόγω των νέων ζημιών που θα ανακύψουν θα ενεργοποιηθεί για δεύτερη φορά ο νόμος για το DTC όπου το δημόσιο θα αποκτήσει μετοχές εκ νέου της Attica bank.

Η Attica bank και οι μέτοχοι της το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με ποσοστό 68,2%, το ΤΜΕΔΕ το Ταμείο των Μηχανικών με ποσοστό 14,7% και ο νέος επενδυτής η Ellington ουσιαστικά αναμένουν τελικό ύψος των ζημιών από τις τιτλοποιήσεις… το οποίο όμως δεν θα καλυφθεί σε αυτή την φάση ανακεφαλαιοποίησης.
Δηλαδή οι εμπλεκόμενοι αναγνωρίζουν αυτό που εμφατικά υποστηρίζει το bankingnews ότι με την αύξηση έως και 240 εκατ δεν καλύπτεται η μαύρη τρύπα.
Έχουμε αναφέρει ότι η μαύρη τρύπα στην χρεοκοπημένη Attica bank είναι 500-600 εκατ.
Η τράπεζα αναφέρει ότι έχει 186 εκατ κεφάλαια τα οποία ωστόσο θα μειωθούν στα 120 εκατ.
Στην τρέχουσα αύξηση το ΤΧΣ θα εισφέρει 153,76 εκατ τα οποία και θα χάσει γιατί τα κεφάλαια της Attica bank είναι αρνητικά.
Το σχήμα ΤΜΕΔΕ και Ellington θα συμμετάσχει με ποσό 62 εκατ εκ των οποίων 35 εκατ το ΤΜΕΔΕ.
Τα 62 εκατ είναι κεφάλαια που έχουν αξία μηδέν αφού η Attica bank έχει αρνητικά ίδια κεφάλαια.
Όμως το άθροισμα ΤΧΣ 153,76 και ΤΜΕΔΕ – Ellington 62 εκατ ισοδυναμεί με αύξηση κεφαλαίου 216 εκατ απομένουν άλλα 24 εκατ τα οποία θα καλύψουν οι λοιποί μέτοχοι π.χ. ΕΦΚΑ ή τελικά η αύξηση θα είναι μόνο 216 εκατ.

Θα ακολουθήσει δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση

Η πατέντα, υλοποιείται μια αύξηση κεφαλαίου, αλλά επειδή δεν ξέρει η τράπεζα το πραγματικό ύψος ζημιών, θα ακολουθήσει δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση έως τον Μάρτιο του 2022, μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει.
Πρόκειται για μια διαδικασία για τα πανηγύρια που προσβάλλει το επενδυτικό κοινό, τους ελάχιστους – εναπομείναντες μετόχους και αποδεικνύει ότι η Ελλάδα έχει ασόβαρο χρηματιστήριο.
Ενώ λοιπόν ΤΧΣ και ΤΜΕΔΕ και Ellington θα συμμετάσχουν στην πρώτη ανακεφαλαιοποίηση – την τρέχουσα – θα ακολουθήσει και δεύτερη.
Να σημειώσουμε ότι το ΤΜΕΔΕ το Ταμείο των Μηχανικών είναι συνυπεύθυνο για την χρεοκοπία της Attica bank, έχει επενδύσει σχεδόν 1 δισεκ. που έχει μηδενική αξία ενώ το Ellington δεν είναι ένας επενδυτής που ξαφνικά είδε αξία στην Attica bank.
Απέκτησε την τιτλοποίηση της Attica bank, έχει εγκλωβιστεί στην τράπεζα και αναζητάει λύσεις για το πώς θα επιτύχει κέρδη…

Η δεύτερη φάση ανακεφαλαιοποίησης με άσκηση δέουσας επιμέλειας... για να βρουν πόσες είναι οι ζημίες και ενεργοποίηση DTC 

Μετά την πρώτη αύξηση κεφαλαίου η Attica bank θα ακολουθήσει τον Ιανουάριο 2022 άσκηση δέουσας επιμέλειας που θα ολοκληρωθεί έως τέλη Μαρτίου 2022.
Ο στόχος της κίνησης αυτής είναι να καταγραφεί το πραγματικό ύψος των ζημιών και εκεί δυστυχώς θα αποκαλυφθεί πόσο επικίνδυνα και συστηματικά παραπλανούσε η Attica bank το επενδυτικό κοινό.
Όλα αυτά γίνονται για να μπορέσουν οι τιτλοποιήσεις NPEs της Attica bank να ενταχθούν στον Ηρακλή.
Όμως δεν υπάρχει καμία περίπτωση οι οίκοι αξιολόγησης DBRS και Moody’s να δώσουν βαθμολογία το ΒΒ- που απαιτείται στις τιτλοποιήσεις της Attica bank γιατί θα πρέπει να πραγματοποιήσει σοβαρές πρόσθετες προβλέψεις τουλάχιστον ακόμη 200-250 εκατ ευρώ.
Μετά την καταγραφή των νέων ζημιών όπου ουσιαστικά θα εξαφανιστεί το κεφάλαιο της αύξησης κεφαλαίου που βρίσκεται σε εξέλιξη θα ακολουθήσει νέα ανακεφαλαιοποίηση αρχές Καλοκαιριού του 2022.
Το ΤΜΕΔΕ και το Ellington θα βρεθούν με ποσοστό 68% μετά την δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση – 68,2% ποσοστό κατέχει το ΤΧΣ σήμερα στην Attica bank – και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα βρεθεί με 20% περίπου.
Η επόμενη ανακεφαλαιοποίηση θα είναι συνδυασμός νέας αύξησης κεφαλαίου και ομολογιακού ή έκδοση warrants.
Ωστόσο λόγω των νέων ζημιών που θα προκύψουν θα ενεργοποιηθεί εκ νέου ο νόμος για το DTC την αναβαλλόμενη φορολογική απαίτηση που αυτό σημαίνει ότι το ΤΧΣ θα αυξήσει εκ νέου το ποσοστό του αλλά θα μειωθεί εκ νέου μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης ανακεφαλαιοποίησης.
Η Attica bank αλλάζει και τροποποιεί το ενημερωτικό της δελτίο εκ νέου και θα το καταθέσει άμεσα ώστε να συμπεριλαμβάνει αυτά τα νέα δεδομένα.

Ποια η χρηματιστηριακή αξία της Attica bank;

Η τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία της Attica bank είναι 457 εκατ. μια τράπεζα που έχει αρνητικά ίδια κεφάλαια.
Πρακτικά η αξία πρέπει να υποχωρήσει στα 100 εκατ για να αντικατοπτρίζει την δίκαιη αποτίμηση ή πτώση -78%.
Η Attica bank θα διεξάγει οικονομικό έλεγχο για να διαπιστώσει το ύψος των ζημιών ενώ θα ενεργοποιηθεί εκ νέου το DTC η αναβαλλόμενη φορολογική απαίτηση.
Η Attica bank θα μείνει στην ιστορία ως ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα στον τραπεζικό τομέα... αλλά το εξωφρενικό είναι το σχέδιο συγκάλυψης του ζόφου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης