Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τι κερδίζει η Εθνική Τράπεζα από την συναλλαγή με την EVO στις κάρτες - Το deal 310-320 εκατ. ευρώ

Τι κερδίζει η Εθνική Τράπεζα από την συναλλαγή με την EVO στις κάρτες - Το deal 310-320 εκατ. ευρώ

Η αποτίμηση της νέας εταιρείας (100% ) θα ανέλθει σε 310 - 320 εκατ. ευρώ

Σχετικά Άρθρα

Ολοκληρώνεται μέσα τις επόμενες ημέρες η στρατηγική συμφωνία της Εθνικής Τράπεζας με τον αμερικανικό όμιλο συστημάτων πληρωμών EVO payments, για την απόσχιση του τομέα αποδοχής συναλλαγών καρτών και την εισφορά του σε νέα εταιρεία, στην οποία η αμερικανική εταιρεία θα αποκτήσει πλειοψηφικό ποσοστό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποτίμηση της νέας εταιρείας (100% ) θα κινείται μεταξύ 310-320 εκατ. ευρώ.
Όπως είχε ενημερώσει πρόσφατα τους αναλυτές, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Π. Μυλωνάς η πώληση πραγματοποιείται για επιχειρηματικούς λόγους, και όχι για ενίσχυση κεφαλαίων.
Η διεθνής τάση στις ευρωπαϊκές τράπεζες είναι η πώληση του κλάδου καρτών και η απόσχιση από τις κύριες τραπεζικές δραστηριότητες, καθώς οι νέες τεχνολογίες απαιτούν υψηλές επενδύσεις.
Με την δημιουργία της νέας εταιρείας, η οποία θα λάβει άδεια ιδρύματος πληρωμών, αναμένεται να υπογραφεί μακροχρόνιας σύμβασης διανομής των προϊόντων της νέας εταιρείας- έναντι προμηθειών- από το δίκτυο καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας.
Τα οφέλη της συναλλαγής για την Εθνική είναι διπλά καθώς θα εγγράψει το κέρδος της μεταβίβασης του ποσοστού της Evo, ενω θα εμφανίσει στα βιβλία της και την υπεραξία για το εναπομείναν ποσοστό (40%).

Μετά την Bank of Ireland η Εθνική Τράπεζα

Πρόσφατα, η Evo payments ανανέωσε την συμφωνία αποκλειστικής συνεργασίας με την Ιρλανδική Τράπεζα bank of Ireland, μετά την υπογραφή της πρώτης σύμβασης το 2014.
Η Evo Payments διαχειρίζεται τον κλάδο αποδοχής συναλλαγών καρτών της Βank of Ιreland για το δίκτυο καταστημάτων της τράπεζας σε Ιρλανδία, Β. Ιρλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο.
Η EVO Payments ιδρύθηκε το 1989, δραστηριοποιείται σε 50 χώρες και είναι εισηγμένη στον δείκτη Nasdaq στη Νέα Υόρκη.
Μέσω των συστημάτων της πραγματοποιούνται συναλλαγές σε περισσότερα από 150 νομίσματα στον κόσμο, με το ύψος των συναλλαγών ετησίως να ξεπερνά τα 100 δισ. δολάρια.
Απασχολεί 2.200 εργαζομένους σε 13 χώρες και διατηρεί γραφεία από την Κίνα μέχρι τις ΗΠΑ.
Συνεργάζεται με ορισμένες από τις μεγαλύτερες τράπεζες στην Ευρώπη, όπως Deutsche Bank, BNP Paribas, Raiffeisen Bank, Popular, Bank of Ireland. Αντίστοιχη συμφωνία με την Εθνική ανακοίνωσε η Αlpha bank τη Nexi, ενώ η Πειραιώς πούλησε τον τομέα POS στη Euronet, ενω πρόσφατα και η Eurobank προχώρησε σε συμφωνία πώλησης του τομέα αποδοχής συναλλαγών προς την Worldline.
Τέλος, διαδικασία πώλησης των POS διεξάγει και η Attica Bank.
Υπενθυμίζεται ότι η Quest, συμφώνησε την πώληση της εταιρείας Cardlink στη Worldline.

Δημήτρης Παφίλας

dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης