Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Εθνική Τράπεζα: Νέο οργανόγραμμα, «τελική ευκαιρία» και αποχωρήσεις;

Εθνική Τράπεζα: Νέο οργανόγραμμα, «τελική ευκαιρία» και αποχωρήσεις;

Μήνυμα του CEO κ. Π. Μυλωνά πρός τους εργαζομένους

Σχετικά Άρθρα
Πρoς καινούργιο οργανόγραμμα και νέο κανονισμό οδεύει η Εθνική Τράπεζα το ερχόμενο διάστημα ενώ σύμφωνα με πηγές του bankingnews δεν μπορούν να αποκλειστούν και αποχωρήσεις ; από ορισμένες γενικές διευθύνσεις της Τράπεζας.

Σε μια περίοδο όπου εξελίσσεται, μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, ένα στοχευμένο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου ( με αποζημιώσεις που φθάνουν έως και 180 χιλ. με τις προσαυξήσεις ) ώστε να αποχωρήσει προσωπικό που εργάζεται σε θέσεις που καταργούνται λόγω ψηφιοποίησης, η διοίκηση της Εθνικής κατέγραψε τις αλλαγές – για πάσα χρήση – και σε μήνυμα που απηύθυνε πρoς τους εργαζομένους ο διευθύνων σύμβουλος κ. Παύλος Μυλωνάς.
Ειδικότερα, όπως θα δούμε, στο μήνυμα, κάνει λόγο και για “τελική ευκαιρία” αποχώρησης, αναφερόμενος σε εργαζομένους στις μονάδες διοίκησης.

Τι αναφέρει στην επιστολή

Στην επιστολή του, αρχικά ο κ. Μυλωνάς επισημαίνει τις αλλαγές που πραγματοποιούνται τα τελευταία τρία χρόνια στην Τράπεζα με την αναδιάρθρωση δομών, υπηρεσιών, αλλά και του λειτουργικού μοντέλου μέσω της εφαρμογής της ψηφιακής καινοτομίας τόσο στους πελάτες, όσο και στις διαδικασίες.
Στην Εθνική, όπως συμπληρώνει, κτίζεται “μια νέα τράπεζα συμβουλευτικού χαρακτήρα και πολύ λιγότερο συναλλακτικού χαρακτήρα” η οποία οδηγείται από την τεχνολογική πρόοδο και τις προτιμήσεις της κοινωνίας.
Κατά τον διευθύνοντα σύμβουλο, “η πανδημία επιβεβαίωσε τις προτεραιότητες της τράπεζας” και ειδικότερα την ανάγκη για άμεσο ψηφιακό μετασχηματισμό”, ενώ καλεί το προσωπικό να προσαρμοστεί στη νέα δομή και τρόπο λειτουργίας.
Για την καλύτερη δε ανταπόκριση στο νέο περιβάλλον, προωθούνται και γίνονται επενδύσεις στην εκπαίδευση και κατάρτιση τω δεξιοτήτων των ανθρώπων της ενώ δημιουργείται “εργασιακό πλαίσιο το οποίο επιβραβεύει την αποτελεσματικότητα”.
Ο κ. Μυλώνας υπογραμμίζει, πως, σχεδιάζεται και θα υλοποιηθεί άμεσα η αναδιάρθρωση του δικτύου, με ένα λειτουργικό μοντέλο το οποίο θα αντανακλά τον ψηφιακό μετασχηματισμό και “ και προσαρμόζει το Πελατοκεντρικό μας μοντέλο στις νέες συνθήκες, με μεγαλύτερη έμφαση στις πωλήσεις αντί των υποστηρικτικών εργασιών, με πιο λιτό οργανόγραμμα.

Προγράμματα εθελουσίας για συγκεκριμένους χώρους ή και ρόλους (sic )

Στη συνέχεια, σημειώνεται η υιοθέτηση στοχευμένων προγραμμάτων εθελουσίας αποχώρησης προσωπικού που “απευθύνονται σε συγκεκριμένους χώρους ή και ρόλους”.
Όπως επισημαίνει δε , η (εθελούσια αποχώρηση ) εφεξής θα είναι η προτιμητέα επιλογή η οποία θα πραγματοποιείται σε περιοχές, όπου η αναδιάρθρωση δημιουργεί μεγαλύτερη ανάγκη για αλλαγή.
Και καταλήγει στην επιστολή του ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής: “Πρώτη εφαρμογή ( σ.σ των προγραμμάτων ) γίνεται στο Δίκτυο των καταστημάτων μας και αναγνωρίζει τη μακροχρόνια συνεισφορά των εργαζόμενων στην Τράπεζα.
Παρομοίως, εφαρμόζεται ένα άλλο στοχευμένο πρόγραμμα σε συγκεκριμένο χώρο της κεντρικής διοίκησης, εν όψει μελλοντικών αλλαγών που εξετάζονται για ένα πιο ευέλικτο μοντέλο λειτουργίας της Τράπεζας, ακολουθώντας καινοτόμες διεθνείς πρακτικές.
Παράλληλα, ενεργοποιούμε το γενικό πρόγραμμα του 2020 για τις μονάδες Διοίκησης, δίνοντας μία τελική ευκαιρία σε όσους περίμεναν την ομαλοποίηση των συνθηκών για να διαμορφώσουν την απόφασή τους.”

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης