Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Δάνεια με το σταγονόμετρο… 200 εκατ ανά τράπεζα από το Ταμείο Ανάκαμψης με επιτόκιο 0,35% και η επιλεξιμότητα στο ναδίρ

Δάνεια με το σταγονόμετρο… 200 εκατ ανά τράπεζα από το Ταμείο Ανάκαμψης με επιτόκιο 0,35% και η επιλεξιμότητα στο ναδίρ
Τι είναι το Ταμείο Ανάκαμψης; - Είναι ο Μηχανισμός όπου ελάχιστοι θα πάρουν σχεδόν δωρεάν χρήμα με επιτόκια 0,35% εις βάρος της πλειοψηφίας που θα δανείζεται με επιτόκια 5%.... ενώ οι τράπεζες θα χορηγούν δάνεια εκ του ασφαλούς
Σχετικά Άρθρα

Τι είναι το Ταμείο Ανάκαμψης;
Είναι ο Μηχανισμός όπου τα δοθούν 31 δισεκ. από την Ευρώπη στην Ελλάδα με αφορμή την πανδημία από αυτά 18 δισεκ. σε επιχορηγήσεις και 13 δισεκ. σε δάνεια.
Ξανά η ίδια ερώτηση.
Τι είναι το Ταμείο Ανάκαμψης;
Είναι ο Μηχανισμός όπου 30.000 επιχειρήσεις – το πολύ να γίνουν 60.000 σε σύνολο 800.000 επιχειρήσεων – θα χρηματοδοτηθούν με πάμφθηνο χρήμα αφού το επιτόκιο στα δάνεια ορίζεται σε 0,35%.
Πραγματικά δωρεάν χρήμα.
Ξανά η ίδια ερώτηση
Τι είναι το Ταμείο Ανάκαμψης;
Είναι ο Μηχανισμός όπου οι τράπεζες στην Ελλάδα απέκτησαν… σύστημα εγγύησης για τα δάνεια που θα χορηγήσουν.
Οι τράπεζες θα μοχλεύσουν τα δάνεια που θα δώσουν 200 εκατ και κάθε φορά που χορηγούν το 70% των 200 εκατ δηλαδή 140 εκατ θα λαμβάνουν άλλα 200 εκατ αλλά στο μεσοδιάστημα θα μπορούν να χορηγούν και δικά τους δάνεια…
Για τις τράπεζες το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ένας μηχανισμός εγγυήσεων των δανείων που θα χορηγήσουν, πιο απλά θα δώσουν δάνεια εκ του ασφαλούς.
Με την εγγυοδοσία και τα δάνεια που δόθηκαν από την Αναπτυξιακή Τράπεζα μέσω των τραπεζών… οι ελληνικές τράπεζες χορήγησαν δάνεια εκ του ασφαλούς.
Το ίδιο συμβαίνει και τώρα το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ένας μηχανισμός εγγυήσεων για τις τράπεζες να χορηγούν δάνεια εκ του ασφαλούς.
Δηλαδή έχουμε ένα τραπεζικό σύστημα όπου χορηγεί δάνεια εκ του ασφαλούς δεν λαμβάνει ρίσκα.
Η επιλεξιμότητα είναι 30.000 επιχειρήσεις που το πολύ να φθάσουν τις 60.000 και αυτό νομίζουμε ότι αποτελεί ανάπτυξη.

Τα βασικά προβλήματα

Ανάπτυξη για λίγους με επιτόκια 0,35%

Αυτή είναι η νέα πραγματικότητα ανάπτυξη για λίγους 30 ή 60 χιλιάδες επιχειρήσεις με φθηνό χρήμα αφού το επιτόκιο έχει καθοριστεί στο 0,35%.
Οι τράπεζες θα παίρνουν από το Ταμείο Ανάκαμψης 200 εκατ η κάθε μια και όταν έχουν χορηγήσει το 70% των 200 εκατ τότε το Ταμείο Ανάκαμψης θα δίνει νέα 200 εκατ σε κάθε τράπεζα για να τα χορηγήσει σε αυτή την μικρή ομάδα επιχειρήσεων.
Να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα έχουν υποβάλλει αίτηση και έχουν λάβει εγκρίσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης μόνο η Eurobank και η Πειραιώς… ενώ ετοιμάζουν τους φακέλους η Εθνική τράπεζα και η Alpha bank.

Ο βασικός φόβος

Ο βασικός φόβος είναι ότι και το Ταμείο Ανάκαμψης θα διοχετεύσει τα χρήματα εκ του ασφαλούς, οπότε τα κεφάλαια θα πάνε σε εταιρίες που έχουν ήδη υψηλή ρευστότητα ή πρόσβαση σε διάφορες μορφές άντλησης κεφαλαίων και όχι σε αυτούς που αδυνατούν να χρηματοδοτηθούν.
Ποιος θα τολμήσει να χρηματοδοτήσει επιχείρηση που είχε πρόβλημα φερεγγυότητας στο παρελθόν;
Π.χ. η περίπτωση του Ελλάκτωρ είναι χαρακτηριστική, παρ΄ ότι υλοποίησε αύξηση 120,5 εκατ. οι τράπεζες δεν δανείζουν και δεν παρέχουν νέες εγγυητικές.
Είναι εντυπωσιακό αλλά ακόμη μόνο ανανέωση εγγυητικών κάνουν οι τράπεζες… βλέπε Εθνική τράπεζα.
Η περίπτωση του Ελλάκτωρ δεν είναι η μόνη υπάρχουν εκατοντάδες τέτοιες περιπτώσεις εταιριών που έχουν αποκλειστεί.

Ξανά η ίδια ερώτηση
Τι είναι το Ταμείο Ανάκαμψης;
Είναι ο Μηχανισμός όπου ελάχιστοι θα πάρουν σχεδόν δωρεάν χρήμα με επιτόκια 0,35% εις βάρος της πλειοψηφίας που θα δανείζεται με επιτόκια 5%.... ενώ οι τράπεζες θα χορηγούν δάνεια εκ του ασφαλούς

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης