Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Σκανδαλώδης και προβληματική η διαδικασία στην Attica bank – Οι δήθεν επενδυτές… ζητούν το ΤΧΣ να φορτωθεί την ζημία

Σκανδαλώδης και προβληματική η διαδικασία στην Attica bank – Οι δήθεν επενδυτές… ζητούν το ΤΧΣ να φορτωθεί την ζημία
Το bankingnews έχει αναφέρει ότι η μαύρη τρύπα της Attica bank είναι κοντά στα 500 εκατ ευρώ, η τράπεζα κεφαλαιακά και επιχειρηματικά έχει χρεοκοπήσει.
Σχετικά Άρθρα

Η διαδικασία για την ανακεφαλαιοποίηση στην Attica bank είναι σκανδαλώδης, αδιαφανής, προβληματική.
Η πραγματικότητα είναι η εξής.
Κανείς επενδυτής δεν εκδήλωσε επί της ουσίας ενδιαφέρον.
Κανείς επενδυτής δεν είναι διατεθειμένος να βάλλει ούτε ένα ευρώ εάν πρώτα δεν διασφαλιστούν
1)Το ακριβές ποσό της μαύρης τρύπας της Attica bank στα κεφάλαια
2)Ζητούν από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να καλύψει την ζημία και ακολούθως να εμφανιστούν… οι δήθεν επενδυτές.
Όπως έχει αποκαλύψει το bankingnews επί της ουσίας δεν υπάρχει το παραμικρό ενδιαφέρον για την Attica bank καθώς όσοι διερεύνησαν τα οικονομικά της στοιχεία διέγνωσαν τα εξής

Α)Η Attica bank έχει παραπλανήσει το επενδυτικό κοινό καθώς τα στοιχεία που παρουσιάζει σε σχέση με τις εκτιμήσεις που διαμόρφωσαν οι υποψήφιοι επενδυτές ήταν εντυπωσιακά διαφοροποιημένα.

Β)Οι επενδυτές διαπιστώνουν ότι η Attica bank έχει αρνητικά ίδια κεφάλαια ύψους άνω των 300 εκατ ευρώ.

Γ)Στις 15 Οκτωβρίου 2021 λήγει η διαδικασία, οπότε τα Warrants θα μετατραπούν σε μετοχές και θα περιέλθουν δωρεάν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας το οποίο θα κατέχει το 68% της Attica bank.
Επίσης της ουσίας ζητάνε οι επενδυτές το ΤΧΣ να πάρει το μεγαλύτερο μέρος της ζημίας και εν συνεχεία να εμφανιστούν… ως επενδυτές εκ του ασφαλούς.
Προφανώς και αυτό δεν μπορεί να συμβεί.

Ποιο το μοναδικό σενάριο;

Δ)Το βασικό και μοναδικό σενάριο θέλει η ανακεφαλαιοποίηση της Attica bank με 240 εκατ να πραγματοποιηθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Το ΤΧΣ θα αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της τράπεζας και θα προωθήσει ένα επιθετικό σχέδιο εξυγίανσης.
Να σημειωθεί ότι στις 30 Σεπτεμβρίου 2021 έχει καθοριστεί ως η τελευταία ημερομηνία από την ΕΚΤ, χρηματοδότησης της Attica bank.
Ουσιαστικά διακόπτει τις γραμμές χρηματοδότησης στην Attica bank η οποία πλέον εάν χρειαστεί ρευστότητα θα στραφεί στην ΤτΕ και στον ELA την έκτακτη χρηματοδότηση.

Το bankingnews έχει αναφέρει ότι η μαύρη τρύπα της Attica bank είναι κοντά στα 500 εκατ ευρώ, η τράπεζα κεφαλαιακά και επιχειρηματικά έχει χρεοκοπήσει.

Το τελικό συμπέρασμα

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα ανακεφαλαιοποιήσει την Attica bank με 190 εκατ και ίσως συμμετάσχει - κακώς - το ΤΣΜΕΔΕ με 50 εκατ άλλοι επενδυτές δεν θα συμμετάσχουν σε αυτή την διαδικασία.
Το Ταμείο των Μηχανικών έχει επενδύσει 1 δισεκ. και τα έχει χάσει όλα... η επένδυση έχει αποτύχει πλήρως...
Η Attica bank δεν μπορεί να ανακεφαλαιοποιηθεί με ιδιωτικά κεφάλαια σε αυτή την χρονική συγκυρία, επειδή... κανείς επενδυτής δεν είναι διατεθειμένος να χάσει κεφάλαια...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης