Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Πρωτοβουλία Αυγερινοπούλου - Καραβία για την ίδρυση Κέντρου Διεθνών Σπουδών στην Αρχαία Ολυμπία

Πρωτοβουλία Αυγερινοπούλου - Καραβία για την ίδρυση Κέντρου Διεθνών Σπουδών στην Αρχαία Ολυμπία
Συνάντηση Αυγερινοπούλου - Καραβία για την ίδρυση Κέντρου Διεθνών Σπουδών στην Ηλεία

Η Αρχαία Ολυμπία και η ευρύτερη περιοχή του νομού Ηλείας μπορεί να γίνουν πόλος έλξης για διάσημα ξένα Πανεπιστήμια;
Μπορεί να ιδρυθεί ένα Κέντρο Διεθνούς Εκπαιδευτικής συνεργασίας για την προαγωγή της έρευνας και της καινοτομίας;
Και μπορεί να αναπτυχθούν στην περιοχή πεδία δράσης για Ελληνικά Πανεπιστήμια, για διεθνή μεταπτυχιακά με άξονα την Ιστορία, τον Πολιτισμό και το περιβάλλον;
Όλα αυτά μαζί με τα πλάνα για το σχεδιασμό ενός έργου με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αρχαίας Ολυμπίας, συζήτησε η βουλευτής Ηλείας, Δρ. Διονυσία Αυγερινοπούλου και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurobank κ. Φωκίωνα Καραβία, προκειμένου να μελετηθούν και να αναληφθούν πρωτοβουλίες ουσίας από την Τράπεζα που είχε αποδείξει την υποστηρικτική της στάση στις μεγάλες πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία.
Άλλωστε, πέρα από την ενεργό παρουσία της Τράπεζας σε θέματα αντιμετώπισης προβλημάτων πληττόμενων περιοχών, το ιδιαίτερο βάρος των δράσεων της αφορά τον πολιτισμό και την Παιδεία.
Η κυρία Αυγερινοπούλου μιλώντας στον κ. Καραβία για την Αρχαία Ολυμπία -γενέτειρα των Ολυμπιακών αγώνων - τόνισε πως η «παγκόσμια πόλη» όπως είναι γνωστή η Αρχαία Ολυμπία, προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες και εκεί θα μπορούσαν να υλοποιηθούν έργα για ένα Κέντρο Διεθνών Πανεπιστημιακών προγραμμάτων με αίθουσες διδασκαλίας, βιβλιοθήκες, αίθουσες συνεδρίων.
Θα μπορούσε να ιδρυθεί Παγκόσμια ψηφιακή βιβλιοθήκη, αλλά και να αναπτυχθούν διαπανεπιστημιακά προγράμματα μεταξύ Ελληνικών και ξένων ΑΕΙ, διεθνή προπτυχιακά και μεταπτυχιακά και συνεργασίες με άξονα τον πολιτισμό, την αρχαιολογία, τη φιλοσοφία και την ιστορία.
Να σημειωθεί ότι ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον Αμερικανικά Πανεπιστήμια για κλασικές και περιβαλλοντικές σπουδές ενώ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η στήριξη του μελλοντικού εγχειρήματος από τον Υφυπουργό απόδημου Ελληνισμού του υπουργείου Εξωτερικών για την προσέλκυση αποδήμων επιστημόνων.
Ήδη μέσω του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Δικαίου Επιστήμης και Τεχνολογίας έχει διατυπωθεί το ενδιαφέρον του Πανεπιστημίου Purdue των ΗΠΑ για συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών στην Αρχαία Ολυμπία, αλλά και του Κέντρου Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Βιέννης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης