Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Κρύβει μεγάλη έκπληξη η Εθνική τράπεζα – Θα αντιστρέψει πρόβλεψη 500 εκατ ετοιμάζει νέα τιτλοποίηση 1,5 δισ

Κρύβει μεγάλη έκπληξη η Εθνική τράπεζα – Θα αντιστρέψει πρόβλεψη 500 εκατ ετοιμάζει νέα τιτλοποίηση 1,5 δισ
Η Εθνική τράπεζα από το 2020 έως σήμερα, έχει συγκεντρώσει κεφάλαια που ξεπερνούν τα 3,5 δισεκ. είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει συγκεντρωθεί από ελληνική τράπεζα στην 2ετία…
Σχετικά Άρθρα

Μεγάλη έκπληξη επιφυλάσσει στους μετόχους της η Εθνική τράπεζα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, έχει καταφέρει να διασφαλίσει ότι θα αντιστρέψει πρόβλεψη κοντά στα 500 εκατ ευρώ.
Πρόκειται για 500 εκατ πρόσθετα κεφάλαια που είτε θα τα εγγράψει στα κέρδη μέσω της μείωσης των νέων προβλέψεων που στο α΄ 6μήνο ανήλθαν σε 147 εκατ, είτε θα καλύψει μέρος της ζημίας που θα προκύψει από την νέα τιτλοποίηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων ύψους 1,5 δισεκ. ευρώ.
Τα 500 εκατ ευρώ προέρχονται τόσο από την τιτλοποίηση Frontier ύψους 6,1 δισεκ. ευρώ η οποία τυπικά θα κλείσει αρχές Σεπτεμβρίου στο σχήμα doValue, Bain Capital και Fortress αλλά και από άλλες κινήσεις που αφορούν δανειακά χαρτοφυλάκια.
Η Εθνική τράπεζα από το 2020 έως σήμερα μπορεί να ειπωθεί ότι από έκτακτα κέρδη Titlos, swaps ομολόγων αλλά και την αντιστροφή πρόβλεψης μαζί με την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, ξεπερνάει τα 3,5 δισεκ. είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει συγκεντρωθεί από ελληνική τράπεζα στην 2ετία… χωρίς αύξηση κεφαλαίου και χωρίς να περιλαμβάνονται οι εκδόσεις εταιρικών ομολόγων.
Η Εθνική τράπεζα μετά από αυτές τις κινήσεις εξαντλεί μεν όλους τους κρυφούς άσσους αλλά τα NPEs θα μειωθούν στα 2,5 δισεκ. και θα αναλογούν στο 7% με 8% του συνόλου των δανείων της τράπεζας, πλησιάζει τον στόχο του 5% NPEs.

Τι σημαίνει αυτό για την μετοχή;

Ναι η Εθνική έχει υψηλό DTC 4,3 δισεκ. σε σύνολο 5,49 δισεκ. κεφαλαίων.
Ναι η Εθνική επισκιάζεται με το placement που θα διενεργήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2022 και όχι στο 2021 το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ύψους 20% των μετοχών.
Το ΤΧΣ κατέχει το 40,3% των μετοχών της Εθνικής τράπεζας.
Αλλά η Εθνική συνεχίζει να διατηρεί άσους στο μανίκι της.
Εκτιμούμε ότι η είδηση αυτή θα την σταθεροποιήσει πέριξ της ζώνης των 2,5 -2,65 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης