Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τα χειρότερα για την Alpha είναι πίσω, το 2021 οι τελευταίες ζημίες – Προσεχώς μάχη στις κεφαλαιοποιήσεις με Eurobank

Τα χειρότερα για την Alpha είναι πίσω, το 2021 οι τελευταίες ζημίες – Προσεχώς μάχη στις κεφαλαιοποιήσεις με Eurobank
Βραχυπρόθεσμα λοιπόν η Eurobank λόγω αποτελεσμάτων θα διατηρήσει ένα πλεονέκτημα… ωστόσο προσεχώς η ενδιαφέρουσα μάχη στο χρηματιστήριο θα είναι μεταξύ Eurobank και Alpha bank
Σχετικά Άρθρα

Τα χειρότερα για την Alpha bank είναι πίσω, υπό την έννοια ότι οι ζημίες που θα εγγράψει λόγω εξυγίανσης το 2021 θα είναι οι τελευταίες, ενώ οι κινήσεις με τα Alpha Αστικά Ακίνητα και άλλες πρωτοβουλίες, θα προσφέρουν πρόσθετες αξίες και υπεραξίες στον όμιλο.
Επίσης αποδείχθηκε ότι στο stress tests, στο δυσμενές σενάριο με βάση τις παραδοχές τέλη του 2020 είχε δείκτη κεφαλαίου κοινών μετόχων της κατηγορίας 1 ή common equity tier 1 στο 8,4% που ήταν το υψηλότερο μεταξύ των 4 μεγάλων ελληνικών τραπεζών.
Ωστόσο εάν ληφθεί υπόψη ότι υλοποίησε η Alpha bank αύξηση 800 εκατ ευρώ, το 2021, τότε το common equity tier 1 διαμορφώνεται στο 10,3% που επίσης είναι η υψηλότερη επίδοση στον κλάδο ενώ ο συνολικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας διαμορφώνεται σε 12,5%.

Τι γνωρίζει η αγορά;

Η Alpha bank μπορεί ακόμη να εξυγιαίνει το χαρτοφυλάκιο προβληματικών ανοιγμάτων, ωστόσο η αγορά γνωρίζει ότι θα διαθέτει στο τέλος της εξυγίανσης 5,4 δισεκ. κεφάλαια.
Το 2021 θα εμφανίσει μεγάλης κλίμακας ζημίες λόγω της εξυγίανσης που μπορεί να φθάσουν τα 2,4 έως 2,8 δισεκ.
Στον αντίποδα η Eurobank εμφάνισε δείκτη κεφαλαίου κοινών μετόχων της κατηγορίας 1 ή common equity tier 1 στο 6,8% χωρίς να υπάρχουν πρόσθετες ενέργειες το 2021 πέραν της κερδοφορίας.
Η αποτίμηση της Alpha bank στα 2,63 δισεκ με την αποτίμηση της Eurobank στα 2,89 δισεκ ή διαφορά μόλις 260 εκατ.
Η διαφορά της Alpha bank από την Εθνική είναι 480 εκατ υπέρ της Alpha bank και η διαφορά της Εθνικής έναντι της Πειραιώς άλλα 420 εκατ.
Σε αυτή την χρονική συγκυρία μόνο η Alpha bank κλείνει την ψαλίδα των αποτιμήσεων, ωστόσο οι ισορροπίες θα επανακαθοριστούν με τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων α΄ 6μήνου 2021.
η Alpha bank στις 26 Αυγούστου 2021 θα εμφανίσει μεγάλης κλίμακας ζημίες περίπου -2,4 δισ
η Eurobank στις 31 Αυγούστου 2021 θα εμφανίσει κέρδη στο α΄ 6μηνο του 2021 περί τα 185 εκατ ευρώ.
Βραχυπρόθεσμα λοιπόν η Eurobank λόγω αποτελεσμάτων θα διατηρήσει ένα πλεονέκτημα… ωστόσο προσεχώς η ενδιαφέρουσα μάχη στο χρηματιστήριο θα είναι μεταξύ Eurobank και Alpha bank… προσεχώς θα δούμε να εκδηλώνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης